Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Znanih vseh šestnajst finalistk

objavljeno dne: 12.03.2018

V državnem prvenstvu v mali odbojki se je zaključilo tekmovanje v okviru regijskega prvenstva. V boj za naslov državnih prvakinj se pri deklicah podaja šestnajst ekip, pri dečkih pa bo 3. krog prvenstva na sporedu 24. marca.

Že pred zadnjim turnirjem regijskega finala je bilo znano, da se bosta med šestnajst najboljših ekip v Sloveniji iz kaniško-notranjsko-dolenjske regije uvrstili ekipi KekoOprema Žužemberk in Calcit Volley I, ki sta v soboto odigrali tudi medsebojno srečanje. Žužemberčanke so bile uspešnejše in so si tako priigrale prvo mesto.

 

V Ljubljanski regiji so se odbojkarice Olimpa Ljubljana ekipi Vital Ljubljana I oddolžile za prvi poraz v letošnji sezoni ter mestnim tekmicam vrnile z enako mero. Napredovanje v zaključne boje sta si sicer že pred turnirjem zagotovili obe ekipi.

 

Na Štajerskem ni bilo dvoma o prvem mestu, ki si ga je priigrala Nova KBM Branik I, vseeno pa Mariborčanke niso napredovale s polnim izkupičkom, saj so jim mlade Rogožanke iz ekipe Formula Formis zadale prvi poraz.

 

V celjsko-savinjski regiji so imele največ razlogov za zadovoljstvo mlade odbojkarice Braslovč. Medtem, ko si je prva ekipa brez težav, z dvanajstimi zmagami zagotovila napredovanje, si je druga ekipa Braslovčank napredovanje priborila v troboju z Mozirjem in Kajuhom Šoštanjem, potem ko je imela boljši količnik dobljenih in izgubljenih nizov.

 

Na Koroškem je bilo že sredi februarja znano, da se v boj za naslov slovenskih prvakinj podajata ekipi Prevalje in Kor_volley_SG, medtem ko bosta pomursko regijo zastopali ekipi OK Ljutomer in ŽOK Kema Puconci.

 

Na Primorskem je prvo mesto pripadlo ekipi Galeb grup Robotina iz Izole, drugega mesta pa so se po zmagi nad GEN-I Volleyjem veselile odbojkarice Ankarana-Hrvatinov, ki so imele po desetih tekmah boljši izkupiček dobljenih in izgubljenih nizov kot Luka Koper.

 

Boj za odličja se bo začel v soboto, 24. marca, ko bodo na parket stopili tudi mladi odbojkarji.  


avtor: OZS
foto: OK Žužemberk
 
 
POŠLJI NOVICO