Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa Šempeter - GEN-I Volley 3:0

objavljeno dne: 10.03.2018

Na prvi tekmi četrtfinala končnice 1. DOL za ženske so odbojkarice Alianse Šempeter z rezultatom 3:0 (18, 20, 25) premagale GEN-I Volley iz Nove Gorice.

Šempeter v Savinjski dolini, 10. marec 2018 – Športna dvorana OŠ Šempeter. 100 gledalcev. Sodnika: Mihajlo Milojevič – Ljubljana, Marko Seifried – Maribor.

 

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič (C) , Vodlan, Praunseis , Podbregar, Forštnarič, Lekše, Vrhovnik, Žnidar, Mazej (L), Lakovšek, Plesec, trener: Beno Božič

 

Gen-I Volley: Ferlinc, Zbičajnik, Marušič P., Uršič, Bavdaž, Kolbl, Đukič, Velikonja Grbac, Marušič Š., Simčič (L),  Gubaš, Spačal, trener: Alen Bektaševič

 

V uvodnem nizu prve četrtfinalne tekme so si Šempetranke v postavi: M. Božič, P. Vrhovnik, N. Praunseis, M. Forštnarič, A. Žnidar, J. Lakovšek in A. Maze na mestu proste igralke, proti varovankam Alena Bektaševiča, do prvega tehničnega odmora priigrale prednost petih točk. Po odmoru so gostje zaradi slabe realizacije Šempetrank v napadu nekoliko zagrozile in se približale na 12:10. Kmalu so se domačinke zbrale in odšle na drugi tehnični odmor pri rezultatu 16:11. Po prekinitvi se je razlika povečevala in Šempetranke so prvi niz dobile 25:18.

 

Po vodstvu Alianse s 6:3 v začetku drugega niza so gostje s Primorske, z delnim rezultatom 3:0, izenačile in imele pri prvem tehničnem odmoru prednost ene točke. Do drugega odmora so po dokaj izenačeni igri domače igralke povedle 16:14. To rahlo prednost so zadržale do končnice in po 21:19 so z odlično, predvsem pa borbeno igro suvereno dobile drugi niz 25:20.

 

Domače igralke so na krilih bučnih navijačev tretji niz otvorile z rezultatom 5:0. V nadaljevanju so imele  pri prvem in drugem odmoru prednost štirih točk. Po vodstvu 20:13, ko so že vsi pričakovali  zanesljivo zmago, je prišlo do pravega preobrata in gostje so povedle 24:23. Dramatično končnico so dobile Šempetranke 27:25 in povedle 1:0 v zmagah.


avtor: OK Šempeter
foto: OK Šempeter
 
 
POŠLJI NOVICO