Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Začenja se spektakel v Kranjski Gori

objavljeno dne: 09.03.2018

V Kranjski Gori se začenja turnir evropske serije v odbojki na snegu, na katerem bo nastopilo 31 dvojic iz 15 držav. Na Snežni plaži bomo lahko spremljali tudi štiri slovenske pare, na turnirju pa zaradi poškodbe ne bo lanskoletnih zmagovalcev, Danijela Pokeršnika in Tadeja Boženka.

Najboljša slovenska odbojkarja na snegu sta morala udeležbo na turnirju odpovedati le dan pred začetkom turnirja, po poškodbi Boženka. Vlogo prvih favoritov med slovenskimi ekipami bosta tako prevzela Mark Maraž in Borut Markovič, ki sta skupaj prvič zaigrala pred tednom dni, na državnem prvenstvu v Žireh.

 

»Po Tadejevi poškodbi je odgovornost v večji meri padla na naju z Markom. Glede na to, da se za to tekmovanje nisva posebej pripravila in da sva se za nastop odločila bolj kot ne po naključju, kakšnega posebnega pritiska ne čutiva. Zavedava se, da bodo v Kranjski Gori nastopile same odlične ekipe. Vseeno pa imava cilje, mislim, da se lahko uvrstiva visoko, seveda pa upava na najboljše,« je pred turnirjem dejal Borut Markovič.

 

Poleg Maraža in Markoviča bodo v Kranjski Gori nastopili še Davor Zupančič in Aljaž Juvančič ter Klemen Mesesnel in Blaž Dolenc.

 

Pri dekletih sta morali zaradi bolezni nastop odpovedati Natalija Snedec in Neja Tilinger. Slovenske barve bosta tako zastopali le Bernarda Baron in Manica Bulc, ki bosta nastopili kot tretji nosilki tekmovanja.

 

Turnir se bo začel ob 9. uri, ekipe pa se bodo med seboj pomerile za pomembne točke na evropski lestvici. Pet dvojic ima namreč še možnost, da se uvrsti na evropsko prvenstvo, ki ga bo od 23. do 25. marca gostil avstrijski Wagrain-Kleinarl. Razpored tekem bo znan v poznih večernih urah in bo objavljen na spletni strani www.cev.lu.


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO