Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Za zaključne boje zadnjič v soboto

objavljeno dne: 06.03.2018

V državnem prvenstvu v mali odbojki nas od zaključka prvega dela in finalnih obračunov v okviru regijskega tekmovanja loči le še zadnji krog turnirjev.

V 1. krogu finalnega dela gorenjske regije so turnir v Žirovnici najbolje odigrale odbojkarice ekipe ŽOK Triglav I, z dvema prepričljivima zmagama nad Doors Bled in ŽOK Škofja Loka I. Obeh ekip sta dosegli tudi po eno zmago, nad ekipo Triglava Kranja, ki je tokrat ostala brez točk.

 

Odbojkarice Calcit Volleyja I tudi v finalu kamniško-notranjsko-dolenjske regije niso dopustile presenečenja in nadaljujejo zmagoviti niz. Ekipo KekoOpreme Žužemberk so sicer premagale po razburljivem obračunu, z 2:1, brez težav pa so odpravile ATK Grosuplje. Mlade Grosupeljčanke so nato slavile nad Logatcem, ki je moral priznati premoč tudi Žužemberčankam.

 

V finalu ljubljanske regije v ospredju ostaja Vital Ljubljana I, ki je obe srečanji, proti ŽOK Šentvidu I in Olimpu Ljubljana, dobil z 2:1 in je doslej še neporažen. Ob prvem porazu v sezoni so odbojkarice Olimpa premagale Krim Pirnar doors I, ki je izgubil tudi proti Šentvidu in je tako v finalnem delu še edino moštvo brez zmage.

 

V drugem delu tekmovanja na štajerskem so bile na turnirju v Hočah najbolj prepričljive odbojkarice Nove KBM Branik I, ki so najprej odpravile ŽOK Ptuj, nato pa, z 2:1 v nizih, še Formulo Formis I. V obračunu dveh Formisovih ekip je bila uspešnejša prva, druga pa je turnir zaključila z zmago nad Ptujčankami.

 

Na Primorskem sta potekala turnirja 5. kroga rednega dela, na katerem so po dve zmagi vknjižile odbojkarice Galeb grupa Robotine, ki so bile uspešnejše od Pirana in Luke Koper ter mlade igralke Ankarana Hrvatinov, ki so slavile nad VC Portorožom in GEN-I Volleyjem.

 

Preostali turnirji bodo na sporedu v soboto, 10. marca, dečki bodo s prvenstvom nadaljevali 24. marca.


avtor: OZS
foto: OK Žužemberk
 
 
POŠLJI NOVICO