Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Tekmeci previsoka ovira za slovenske odbojkarje

objavljeno dne: 27.02.2018

Slovenskim odbojkarjem na mivki se ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije turnirja svetovne serije major v Fort Lauderdalu. Nejc Zemljak in Danijel Pokeršnik sta izgubila z Litvancema Arnasu Rumsevičiusu in Lukasu Kazdailisu, Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik pa z Rusinjama Nadeždo Makroguzovo in Svetlano Kolomino.

Zemljak in Pokeršnik, ki sta kvalifikacije začela kot 15. nosilca, sta prvi niz proti litvanskima odbojkarjema izgubila s 15:21, v drugem nizu pa sta se še bolj približala tekmecema, a to vseeno ni bilo dovolj za zmago. Na koncu sta naša predstavnika izgubila z 18:21.

 

Pred še težjo nalogo v kvalifikacijskem delu tekmovanja sta bili Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik, ki sta kot trideseto postavljena dvojica za nasprotnice dobili tretji nosilki predtekmovanja, Makroguzovo in Kolomino. Rusinji sta bili za naši dekleti premočni in sta srečanje dobili prepričljivo, z 21:12 in 21:7.

 

Za slovenske predstavnike je turnir najvišje ravni svetovne serije, na katerem nastopajo vse najboljše dvojice s svetovne lestvice, tako zaključen.

 


avtor: OZS
foto: FIVB
 
 
POŠLJI NOVICO