Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Prve ekipe že med najboljših 16

objavljeno dne: 20.02.2018

V državnem prvenstvu v mali odbojki smo minuli vikend spremljali okrnjen program, saj so tekme rednega dela igrale odbojkarice v treh regijah, na Štajerskem pa smo spremljali že prvi turnir finalnega dela regijskega tekmovanja.

V celjsko-savinjski regiji je bil minulo soboto na sporedu 5. krog regijskega prvenstva, s turnirjema v Šempetru in Preboldu. Ekipa Braslovče I je upravičila vlogo favorita in si z desetimi zmagami že zagotovila končno prvo mesto. Osemkrat so slavilke igralke Mozirja, ki imajo najboljše možnosti za napredovanje. Sledita ekipi Braslovče II in Kajuh Šoštanj z izkupičkom šestih zmag, nekoliko slabše so se v regijskem prvenstvu odrezale ekipe SIP Šempeter, KLS Ljubno in Prebold.

 

Na Koroškem so deklice odigrale zadnji turnir prvega dela tekmovanja, napredovanje v boj za državni naslov pa so potrdile Prevalje, ki so tekmicam skupaj oddale le dva niza. Uvrstitev med najboljših šestnajst ekip si je priigrala še ekipa Kor_volley_SG. Hitri polž, Prevalje II, Kor_volley_M in Mežica se selijo v boj za mesta.

 

V Pomurju so največ znanja prikazale mlade odbojkarice iz ekip OK Ljutomer in ŽOK Kema Puconci, ki so na osmih tekmah sedemkrat zmagale, ekipe ŽOK Sobota, ŽOK Ljutomer in Murania Lendava pa bodo nastopale na turnirjih za mesta.

 

Na Štajerskem smo lahko spremljali prvi turnir finalnega dela regijskega tekmovanja. Dveh zmag so se razveselile mlajše deklice iz ekipe Nova KBM Branik I, dvakrat je bila uspešna tudi ekipa Formula Formis II. Igralke iz ekipe Formula Formis I tokrat niso imele svojega dne, dva poraza pa so doživele tudi mlade Ptujčanke.

 

V preostalih regijah turnirji minuli vikend niso potekali.


avtor: OZS
foto: Gregor Čiček
 
 
POŠLJI NOVICO