Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Odbojkaricam Bloudkova plaketa

objavljeno dne: 16.02.2018

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca do 23 let, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v Ljubljani osvojila srebrno odličje, je prejela Bloudkovo plaketo za pomemben tekmovalni dosežek v športu.
Na slovesni podelitvi na Brdu pri Kranju so podelili najvišja državna priznanja za šport, Bloudkove nagrade in priznanja za leto 2017. Med prejemniki prestižnih priznanj so tudi slovenske odbojkarice, ki so odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj, ki je prejel kar 63 vlog za 46 nominirancev, prepričale s srebrno kolajno s septembrskega svetovnega prvenstva do 23 let.
 
Priznanje so iz rok častne gostje, dolgoletne slovenske odbojkarske reprezentantke in ene najboljših slovenskih odbojkaric vseh časov, Tine Lipicer Samec, v imenu reprezentance sprejeli odbojkarice, Tina Grudina, Maja Pahor in Pia Blažič ter predsednik Odbojkarske zveze Slovenije, Metod Ropret.
 
To je že druga Bloudkova plaketa za slovensko žensko odbojko, saj je enako priznanje, za drugo mesto na evropskem mladinskem prvenstvu, leta 2014, že prejela mladinska izbrana vrsta. Slovenska moška članska reprezentanca je za naslov evropskih podprvakov, leta 2015, prejela najvišje državno priznanje na področju športa, Bloudkovo nagrado.

avtor: OZS
foto: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO