Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenke na EP čaka težko delo

objavljeno dne: 13.02.2018

Slovenska ženska kadetska reprezentanca bo aprila nastopila na evropskem prvenstvu v Bolgariji. Žreb, ki je potekal v Sofiji, je našim dekletom namenil težko skupino, saj se bodo naše odbojkarice pomerile z Bolgarijo, Rusijo, Belorusijo, Srbijo in Madžarsko.

Mlade slovenske odbojkarice, ki jih vodi Boris Klokočovnik, so si nastop na prvenstvu stare celine zagotovile potem, ko so v januarskih kvalifikacijah v Olomoucu prepričljivo opravile s Španijo, Islandijo in Češko. Žreb za evropsko prvenstvo naši izbrani vrsti sicer ni bil naklonjen, saj se bodo dekleta v Sofiji pomerila s samimi odbojkarskimi velesilami. A Slovenke so v preteklosti že dokazale, da se lahko enakovredno kosajo tudi z najboljšimi reprezentancami.

 

»Igrali bomo v precej težki skupini, v kateri bodo nastopile tudi Bolgarke in Rusinje, ki so na evropskem prvenstvu do 16 let osvojile drugo oz. tretje mesto. V boj za medalje vodita le prvi dve mesti v skupini, tretje in četrto mesta pa vodita v boj za 5. mesto. Naš osnovni cilj je uvrstitev v drugi krog tekmovanja. Zavedamo se, da bo dosežke prejšnje generacije težko preseči, a tudi nastopi v kvalifikacijah niso bili lahki, saj smo igrali v zahtevni skupini, skupaj s Španijo in Češko. Naša dekleta imajo tudi nekaj manj tekmovalnih izkušenj od tekmic, a imamo po drugi strani v reprezentanci igralke z zelo dobrim tehničnim znanjem, dekleta pa odlikuje tudi velika borbenost,« je žreb komentiral slovenski selektor.

 

Prvi del priprav na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo od 13. do 21. aprila, bodo Slovenke opravile konec februarja v Slovenj Gradcu, kjer bo Klokočovnik zbral 21 odbojkaric. »Želim si, da bi v klubih še naprej tako dobro delali kot doslej, saj je to ključnega pomena. Imamo tudi podporo Odbojkarske zveze Slovenije, ki nam je odobrila vse predlagane termine za priprave, na katere smo povabili še osem dodatnih igralk. po prvem delu priprav se bomo odločili, ali bo zasedba ostala enaka kot v kvalifikacijah, ali bo prišlo do kakšne spremembe v kadru. Začenjamo konec meseca v Slovenj Gradcu, sledile bodo še tri nedelje treningov in močan mednarodni turnir v italijanskem Pordenoneju, kjer bomo nastopili v konkurenci do 19 let. Na evropsko prvenstvo se bomo nato pripravljali še od 4. do 11. aprila in nato odpotovali v Bolgarijo.«

 

V drugi skupini evropskega prvenstva bodo igrale Turčija, Romunija, Ukrajina, Nemčija, Nizozemska in Italija.


avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO