Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Boj za polfinale na vrhuncu

objavljeno dne: 12.02.2018

Državno prvenstvo za kadete in kadetinje se je v A in B ligah prevesilo v drugi del, saj so bili v nedeljo na spored turnirji 3. kroga, ki so že dali nekaj odgovorov o razmerju moči na odbojkarskih igriščih v letošnji sezoni.

Pri kadetih se ekipe v A ligah na vzhodu in zahodu med seboj borijo za štiri mesta, ki vodijo v polfinale. Na vzhodu so si odbojkarji Maribora SGD Strdina že zagotovili boj za najvišja mesta, na zelo dobri poti sta ekipi SIP Šempeter in Hoče, medtem ko se bodo za četrto mesto, ki še prinaša napredovanje, borili odbojkarji ŠD Braslovč in Panvite Pomgrad. Ekipa Črnuče ACH II se bo od polfinala najverjetneje poslovila.

 

Na zahodu sta se v dosedanjih treh krogih najbolj izkazali moštvi Brezovice in Kostanjevice na Krki, ki sta vknjižil šest oz. štiri zmage. Enak izkupiček dveh zmag in štirih porazov imata Calcit Volley in Salonit Anhovo, v igri za napredovanje je tudi še KekoOprema Žužemberk, v najslabšem položaju je Triglav Kranj, ki je ob petih porazih zmagal le enkrat.

 

Na vzhodu in zahodu se pri kadetinjah za napredovanje med najboljših osem v prvenstvu bori 24 ekip, iz vsake skupine si bosta nastop v polfinalu zagotovili po dve ekipi. V dveh A ligah na vzhodu so v najboljšem položaju Nova KBM Branik I s štirimi zmagami in brez poraza in ŽOK Sobota s štirimi zmagami in dvema porazom ter SIP Šempeter, ki je doslej nanizal že šest zmag in Braslovče, ki imajo štiri zmage in dva poraza. V igri za napredovanje ostajajo še Korvolley A in Nova KBM Branik II ter Swatycomet Zreče I in Formis I, a so omenjene ekipe pred težko nalogo.

 

Ekipe Prevalje, Svolley, Kajuh Šoštanj in VolleybalLjubljana bodo po koncu tekmovanja v A ligi s prvenstvom, kot kaže zaključile. Na zahodu so možnosti za uvrstitev v polfinale najverjetneje že zapravile ekipe Calcit Volley, ŽOK Šentvid I, Neptun Kanal ter Krim Pirnar doors, ŽOK Škofja Loka I, Triglav Kranj in ATK Grosuplje.

 

Na zahodu v skupini A v A ligi neporažen ostaja le še Vital Ljubljana I, ki je vknjižil že šest zmag, boj za drugo mesto pa se je vnel med ekipama Ankaran Hrvatini in ŽOK Triglav Kranj I, ki imata obe po tri zmage in en poraz. V skupini B so najbolj navdušile odbojkarice Olimpa Ljubljana s petimi zmagami in le enim porazom ter odbojkarice Zgornje Gorenjske, ki so še brez poraza.

 

V B ligah prva mesta za zdaj pripadajo ekipam Fužinar Sij Metal, Fram, Črnuče ACH in Žirovnica. Pri dekletih so v B ligah na vrhu razpredelnice v devetih skupinah ekipe Luka Koper, POK Krško, Logatec, Žirovnica, ŽOK Domžale, Celje, Mežica, ŽOK Ljutomer in Formis II.

 

Kadeti in kadetinje se bodo med seboj naslednjič srečali že v nedeljo, 18. februarja.


avtor: OZS
foto: OK Kostanjevica na Krki
 
 
POŠLJI NOVICO