Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Prve ekipe že v finalih

objavljeno dne: 12.02.2018

V državnem prvenstvu v mali odbojki smo minuli vikend lahko spremljali le obračune deklic, medtem ko so bili dečki v soboto prosti. Dekleta so v nekaj regijah odigrala zadnje obračune v skupinskem delu, na sporedu so bili tudi repasaži.

V celjsko-savinjski regiji so Braslovče vknjižile še sedmo in osmo zmago in prepričljivo vodijo, za napredovanje med najboljše ekipe v Sloveniji pa imajo možnosti še Mozirje, Braslovče II in Kajuh Šoštanj, medtem ko ekipe SIP Šempeter, KLS Ljubno in Prebold že preveč zaostajajo za najboljšimi.

 

Na Koroškem so odbojkarice Prevalj z osmimi zmagami in še brez poraza brez konkurence, za drugo mesto se borita Kor_volley_SG in Hitri polž, Prevalje II, Kor_volley_M in Mežica možnosti za napredovanje nimajo več. V Pomurju je krog pred koncem tekmovanja že znano, da se po naslov državnih prvakinj podajata ekipi OK Ljutomer in ŽOK Kema Puconci, na turnirjih za mesta bodo igrale ekipe ŽOK Sobota, ŽOK Ljutomer in Murani Lendava.

 

Na Primorskem bomo do konca prvega dela spremljali še dva kroga, v igri za napredovanje pa so še štiri ekipe. Najmanj skrbi imajo odbojkarice Galeb grup Robotine s petimi zmagami in enim porazom, a so deklicam tesno za petami še ekipe Luka Koper, Ankaran Hrvatini in GEN-I Volley, vse s po štirimi zmagami in dvema porazoma. VC Portorož in Piran bosta tekmovanje nadaljevala na turnirjih za mesta.

 

Na Gorenjskem sta si regijski finale v skupini A priigrala ŽOK Škofja Loka I in Doors Bled, v skupini B pa ŽOK Triglav I in Triglav Kranj I. Ekipe se bodo v nadaljevanju med seboj pomerile za dve mesti, ki vodita v finale, ostale ekipe, ŽOK Triglav II, Žirovnica, Mladi Jesenice II in Triglav Kranj II ter Mladi Jesenice I, Prochrom-Comp Bled in ŽOK Škofja Loka II, se bodo v prvenstvu borile za končno razvrstitev.

 

V boj za mesta se podajajo tudi ekipe Kostanjevica na Krki, Novo mesto in ŽOK Domžale ter Calcit Volley II, POK Krško in Kostak Elmont, napredovanje pa so si priborile ekipe Calcit Volley I, Logatec, KekoOprema Žužemberk in ATK Grosuplje iz kamniško-notranjsko-dolenjske regije, pri čemer smo v soboto turnir lahko spremljali le v skupini B, skupina A je s prvim delom zaključila že januarja.

 

V Ljubljani je v zadnjem krogu prvega dela ekipa Vital Ljubljana I zmagala še devetič in desetič, neporažene so tudi odbojkarice Olimpa Ljubljana iz skupine B. V boj za najvišja mesta se podajata še Krim Pirnar doors I in ŽOK Šentvid I, v tekmovanje za razvrstitev pa se selijo VolleybalLjubljana, Olimp Ljubljana I, ŽOK Šentvid II, Vital Ljubljana II in III, Krim Pirnar doors II in VolleybalLjubljana I.

 

Na Štajerskem so si regijski finale zagotovile ekipe Nova KBM Branik I, Formula Formis I in II ter ŽOK Ptuj. Pohorje Volley Ruše, Bistrica, Benedikt, Zoja, Nova KBM Branik II in Turbina se podajajo v boj za mesta.

 


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO