Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V Utrechtu začetek priprav na EP

objavljeno dne: 11.02.2018

Na Nizozemskem je konec tedna potekalo prvo srečanje organizacijskih odborov držav gostiteljic evropskega prvenstva za moške leta 2019. Predstavniki Francije, Slovenije, Belgije in Nizozemske so se zbrali v Utrechtu in začrtali smernice dela.

Na sestankih in delavnicah je beseda tekla tako o sami organizaciji prvenstva, kot o številu tekmovalnih dni, razporedu tekem in tehnologiji na prvenstvu pa tudi o trženju, promociji ter medijskih in spremljevalnih aktivnostih. Za organizacijo evropskega prvenstva bo potrebnega še več usklajevanja kot doslej, saj je Evropska odbojkarska zveza CEV število sodelujočih ekip s 16 povečala na 24, prvič pa bodo prvenstvo skupaj organizirale štiri države.

 

Srečanja so se udeležili tudi predstavniki CEV, na čelu s predsednikom zveze, Aleksandrom Boričićem: »Prvič v zgodovini bo eno od največjih odbojkarskih tekmovanj hkrati potekalo v štirih državah. Za organizatorje bo to velik zalogaj, a glede na opravljene sestanke si lahko od tega prvenstva obetamo veliko. Naš skupni cilj je, da tekmovanje organiziramo na najvišji možni ravni in da odbojki v Evropi in tudi širše, v svetu, še dvignemo vrednost.«

 

»Odbojkarska zveza Slovenije je le v preteklem letu uspešno organizirala kvalifikacije za svetovno prvenstvo za moške in svetovno prvenstvo za ženske do 23 let, leta 2016 smo pri nas gostili turnir svetovne lige, na najvišji ravni organiziramo tudi evropska tekmovanja v odbojki na mivki in odbojki na snegu, tako da nam izkušenj ne manjka. Bo pa za nas novost, da bomo morali pri organizaciji sodelovati z več državami, še posebej, ker gre za tekmovanje, v katerega bodo uprte vse oči evropske in tudi svetovne odbojkarske javnosti. Poseben izziv bo promocija prvenstva, seveda pa si vsi želimo polne dvorane v Franciji, Belgiji, na Nizozemskem in seveda tudi pri nas, v Ljubljani,« je po vrnitvi iz Utrechta dejal generalni sekretar OZS, Gregor Humerca.

 

V Sloveniji bomo lahko spremljali tako skupinski del tekmovanja kot izločilne boje, vključno s polfinalom. Prvenstvo se bo predvidoma začelo 12. septembra prihodnje leto, več pa bo znanega že po naslednjem srečanju predstavnikov organizatorjev, ki bo 22. in 23. marca v Ljubljani.


avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO