Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slabe v štabu ameriške reprezentance

objavljeno dne: 08.02.2018

Slovenski odbojkarski strokovnjak Luka Slabe bo Karchu Kiralyju pomagal voditi ameriško žensko reprezentanco. Nekdanji selektor slovenske moške izbrane vrste bo tako sedel na klopi aktualnih svetovnih prvakinj in dobitnic bronastega olimpijskega odličja.

Ameriška odbojkarska zveza je objavila vest, da je nekdanji slovenski odbojkar in nekdanji selektor slovenske moške reprezentance postal pomočnik selektorja ameriške ženske izbrane vrste, legendarnega odbojkarja Karcha Kiralyja, sicer dobitnika zlatih olimpijskih odličij v odbojki in odbojki na mivki.

 

»Luka je znan po tem, da je s svojim znanjem in izkušnjami pripravljen pomagati vsakomur, od igralcev, do trenerjev in drugih članov ekip. Ima izjemen občutek za odbojko, še posebej pa za detajle v tem kompleksnem športu. V preteklosti se je v vlogi trenerja že večkrat dokazal, je zelo delaven in vesel sem, da je sprejel mojo ponudbo. Veselimo se že sodelovanja in prepričan sem, da smo z Luko kot ekipa veliko pridobili,« je svojo izbiro pojasnil Kiraly.

 

Štiridesetletni Ljubljančan, ki je slovensko izbrano vrsto vodil med letoma 2013 in 2015, bo z delom v ameriški reprezentanci začel takoj po koncu letošnje sezone v ameriškem študentskem prvenstvu, v kateri deluje v strokovnem štabu ekipe Brigham Young University: »Karchu Kiralyju bi se rad zahvalil za priložnost, da bom lahko deloval v eni izmed najboljših reprezentanc na svetu. Vesel sem, da se vračam v mednarodno odbojko. Upam, da bom s svojim znanjem in predvsem mednarodnimi izkušnjami pripomogel k temu, da bo reprezentanca ZDA še boljša in še uspešnejša.«

 

Američanke se bodo prvič v letošnji sezoni predstavile v okviru novo oblikovane svetovne lige New Volleyball League, letos pa bo na sporedu tudi svetovno prvenstvo na Japonskem, na katerem bodo branile zlato odličje.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO