Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Črnuče - Maribor 1:3

objavljeno dne: 10.02.2018

Na tekmi 16. kroga 1. DOL za moške so se v Hali Tivoli med seboj pomerili igralci Črnuč in Maribora. Zmage, s 3:1 (14, 23, -25, 13), so se veselili gostje iz Štajerske.

Hala Tivoli, 9. februar 2018, gledalcev 40, sodnika: Stropnik (Podgorje) , Valentar (Prevalje)

 

Črnuče: Mihelčič , Hafner , Čopi 1, Ponikvar 1, Tepić 1, Jurić 4, Donik 13, Kumer D. 14, Slovnik 13, Uršič 5,  Kumer Ž. (L), Valenčič 1; trener: Marko Brumen.

 

Maribor: Crnjanski 19, Planinšič, Mulec 5, Detela 13, Vrabl (L), Mejal 2, Herman, Križman 1, Uremovič 12, Kovačič, Virtič, Plesec 19; Trener: Sebastjan Škorc

 

Po treh zaporednih porazih domače ekipe so bili Črnučani ponovno pred težko preizkušnjo, saj Maribor v letošnji sezoni igra zelo dobro. Tudi začetek srečanja je pripadel gostom, ki so do tehničnega odmora povedli za dve točki. Domači so imeli težave pri realizaciji napada, trener Marko Brumen pa je bil pri rezultatu 9:13 prisiljen vzeti prvi odmor. Po odmoru je Crnjanski pritisnil še na servisu in razlika je narasla na sedem točk. Po drugem odmoru se stanje na igrišču ni spremenilo, dokler Crnjanski pri 18. točki le ni zgrešil začetnega udarca. V nadaljevanju so Mariborčani mleli še naprej. V napadu so bili neustavljivi in prvi niz visoko dobili.   

 

Drugi niz se je pričel z odlično obrambo Žige Kumra, David Kumer pa je priboril prvo točko za domače. Gostje so jim hitro vrnili in povedli za dve točki. Detela, Plesec in Crnjanski so bili še naprej razpoloženi v napadu. Pri rezultatu 5:9 je Donika zamenjal Valenčič in takoj z močnim udarcem prispeval točko. Potem je točko v napadu dosegel še Jurić in kazalo je, da bodo Črnučani morda le zajeli sapo. Kasneje se je Donik vrnil v igro, Hafnerja pa je zamenjal drugi organizator igre, Mihelčič. Zaostanek petih točk so uspeli Črnučani izničiti, ko so s trojnim blokom izenačili na 15. točki, vendar so jim gostje spet ušli na tri točke razlike, medtem pa je Tepić na bloku zamenjal Uršiča. Na servis Mihelčiča je bil izid ponovno poravnan na 20. točki. Potem se je v igro vrnil Hafner. V izenačeni in borbeni igri so imeli rahlo pobudo igralci v vijoličnih dresih, ki so izkoristili prvo zaključno žogo za minimalno zmago v drugem nizu.

 

Po dobrem začetku domače ekipe v tretjem nizu, ko je povedla za štiri točke, je bilo slutiti, da morda tekme le ne bo hitro konec. Na drugi tehnični odmor so Brumnovi varovanci odšli s petimi točkami prednosti, ki pa je hitro skopnela le na točko, na 18. točki pa je bil izid že poravnan. Potem je Hafnerja ponovno zamenjal Mihelčič. Z blokom Uršiča so Črnučani povedli z 22:20, ko je trener gostov Sebastijan Škorc zahteval odmor. Po izenačenju na 22. točki je enako storil še Brumen, v igro pa se je ponovno vrnil Hafner. Potem se je vnel ogorčen dvoboj za vsako točko. Prvo zaključno žogo gostov so domači ubranili in izenačili, nato pa povedli. Potem je bil v napadu uspešen Uremovič, Črnučani pa so si kasneje priigrali še drugo zaključno žogo. Po napaki Crnjanskega v napadu so niz tudi dobili.

 

Četrti niz so bolje pričeli Mariborčani, ki so do prvega tehničnega odmora povedli za 4 točke. Po napaki na sprejemu pri rezultatu 5:10, je pri domačih Slovnika zamenjal Čopi, kasneje pa še Tepić Jurića, Ponikvar Kumra, Valenčič pa Donika. To je bilo obdobje, ko domačim ni šlo nič od rok, ključni igralci pa so kazali znake utrujenosti. Rezultat tega pa je bilo visoko vodstvo gostov s 7:16. Menjave domačim sprva niso prinesle željenega učinka, z vstopom Mihelčiča pa je Brumen zamenjal domala že celo postavo. Potem so mladi Črnučani prikazali nekaj več igre, vendar je bila prednost gostov neulovljiva. Po asu Križmana, ki je vstopil v igro le na servis, so Mariborčani počasi že začeli slaviti in na koncu tudi zasluženo zmagali.


avtor: OK Črnuče
foto: OK Črnuče
 
 
POŠLJI NOVICO