Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad - Črnuče 3:0

objavljeno dne: 07.02.2018

Soboški odbojkarji so v 15. krogu 1. DOL zanesljivo premagali Črnuče s 3:0 (19, 21, 17) in tako ostajajo na 3. mestu prvenstvene lestvice.

Panvita Pomgrad: Flisar 13, Bogožalec 12, Grut 9, Rojnik 6, Javornik 4, Kasnik 3, Hrastovec, Pečnik, Banič, Ratkai S., Felkar, Ratkai J., Bedrač, .

 

Črnuče: Donik 12, Ponikvar 6, Jurič 6, Čopi 5, Kumer 2, Slovnik 2, Uršič 2, Tepič 1, Kumer, Mihelčič, Hafner, Valenčič.

Po porazu proti ACH Volleyu drugi ljubljanski klub proti Prekmurcem ni imel možnosti za presenečenje. Domačini so dosegli prvo točko po bloku Flisarja in Bogožalca, a so gostje z mini nizom preobrnili izid in po bloku Uršiča povedli s 4:2, prednost pa zadržali do prvega tehničnega odmora. Ta je dobro del domačinom, ki so z nekaj zaporednimi točkami povedli z 11:8. Črnuče so nato uspele izenačiti na 11:11, nato pa je soboški stroj prestavil prestavo višje. Grut, Bogožalec, Flisar in Rojnik so bili najbolj zaslužni za delni izid 6:1, ki je prvi niz dokončno prevesil na domačo stran (25:19).

Zalet iz prvega niza so odbojkarji Panvite Pomgrad prenesli tudi v nadaljevanje in po vodstvu s 4:0 je gostujoči trener Brumen moral vzeti polminutni odmor. Kaj prida Ljubljančanom to ni pomagalo, saj so po uspešnem napadu Rojnika domačini na prvi tehnični odmor odšli s šestimi točkami naskoka (8:2). Visoka prednost je morda malce uspavala Sobočane, kar so gostje izkoristili in se približali na 13:10. Domači trener Topovšek je reagiral s prekinitvijo in prednost je po bloku Kasnika spet narasla na varnih šest točk (19:13). A gostje se, kljub navidez izgubljenem položaju, niso predali, približali so se na 21:19, a so domačini v sami končnici popravili igro v napadu in po točki Bogožalca slavili s 25:21.

Tretji in kot se je kasneje izkazalo zadnji niz so bolje začeli Ljubljančani, ki so povedli s 3:1, a je Panvita Pomgrad na prvi odmor po zaslugi treh točk Bogožalca odšla z dvema točkama prednosti. Po nekaj težavah se je domača ekipa znašla v zaostanku, a je Topovšek z polminutnim odmorom umiril fante in po bloku Javornika je bilo 16:12. Panvita Pomgrad je zagospodarila na igrišču in pokazala, da je kvaliteta na domači strani. Semafor je po odlični igri kazal 22:14 in tekma je bila dokončno odločena in se končala 25:17.


avtor: ŠK Pomurje Deset
foto: Jure Zaueneker
 
 
POŠLJI NOVICO