Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Črnuče - Calcit Volley 1:3

objavljeno dne: 03.02.2018

Na tekmi 14. kroga 1. DOL za moške sta se v Hali Tivoli med seboj pomerili ekipi Črnuče in Calcit Volley. Pričakovane zmage, s 3:1 (16, -20, 16, 17), so se veselili gostje iz Kamnika.

Hala Tivoli, 3. februar 2018, gledalcev 70, sodnika: Juraja (Prevalje) , Seifried (Maribor)

 

Črnuče: Mihelčič , Hafner 3, Čopi, Ponikvar 7, Tepić 2, Jurić 7, Donik 16, Kumer D. 7, Slovnik 10, Uršič 1,  Kumer Ž. (L); trener: Marko Brumen.


Calcit Volley: Novljan 7, Ratek, Gil 2, Vidmar 19, Okroglič 7, Štalekar 11, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 16, Hribar (L), Golob (L); Trener: Gašper Ribič.

 

Začetek tekme je pripadel gostom. Domači so veliko grešili na začetnem udarcu, gostje pa so z resnim pristopom počasi večali prednost. Pri drugem tehničnem odmoru so vodili že s šestimi točkami razlike. Domačim igralcem ni šlo nič od rok in gostje so prvi niz zanesljivo dobili.

 

V drugem nizu so se domači le zbrali in začetek niza je bil bolj izenačen. Kumra je na mestu korektorja zamenjal Ponikvar. Na servis Jurića so domači povedli z 11:9 in trener gostov Ribič je zahteval prvi odmor. Potem so lahko gledalci spremljali zanimivo in borbeno predstavo z nekaj lepimi obrambami na obeh straneh. Ves čas so bili v rahli prednosti Črnučani. Precej preglavic v obrambi je domačim povzročal prvi tempo gostov, vendar sta bila na drugi strani v napadu razpoložena tudi Ponikvar in Donik. Gostje so pri vodstvu domačih 22:18 zahtevali že drugi odmor. Vendar jim to ni veliko pomagalo. Slovnik je s samostojnim blokom dosegel 25. točko za domače.

 

Začetek tretjega niza je bil zelo podoben drugemu, le da so bili tokrat v rahli prednosti Kamničani. Štalekar je bil še naprej nevaren v napadu. Domači pa so sredi niza začeli grešiti pri začetnih udarcih. Prednost gostov je ob drugem tehničnem odmoru narasla na pet točk, domači trener Brumen pa je pri rezultatu 11:18 zahteval prekinitev. Nekoliko kasneje je Mihelčič zamenjal še prvega organizatorja igre domačih, Hafnerja. Igra se je nekoliko razživela, vendar motivirani gostje visoke prednosti niso več izpustili iz rok.

 

Četrti niz je ponovno začel David Kumer, gostje pa začetne šesterke niso spreminjali. Z blokom Novljana so povedli s 5:8. Sredi niza je v igro ponovno vstopil Ponikvar, domači pa se zaradi zgrešenih začetnih udarcev nikakor niso mogli približati na manj kot dve točki razlike. Potem Črnučani niso več upali pritiskati na servisu in gostje so jim z dobro igro v napadu zapečatili usodo.

 

 

 

 


avtor: OK Črnuče
foto: Miha Hribar
 
 
POŠLJI NOVICO