Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Odbojka na snegu že na OI v Pjongčangu

objavljeno dne: 01.02.2018

Odbojko na snegu bomo lahko spremljali v okviru zimskih olimpijskih iger. Različica odbojke se bo prvič predstavila že Pjongčangu, za zdaj le v okviru promocijske tekme, na kateri bodo nastopili največji zvezdniki svetovne odbojke.

Nekdanji odlični brazilski odbojkar Giba, njegov rojak Emanuel, sicer trikratni olimpijski prvak v odbojki na mivki, najboljša kitajska odbojkarica na mivki, Xue Chen, nekdanja evropska prvaka v odbojki na mivki, Stefanie Schwaiger in Nikolas Berger ter južnokorejska odbojkarica Kim Yeon-Koung, najkoristnejša igralka na olimpijskih igrah v Londonu, bodo le nekatera imena, ki se bodo 14. februarja zbrala v Pjongčangu in skozi ekshibicijski obračun širši javnosti prvič predstavila odbojko na snegu.

 

»Navdušeni smo nad dejstvom, da se nam je ponudila priložnost, da odbojko na snegu predstavimo članom olimpijske družine, športnim funkcionarjem, ljubiteljem športa in predstavnikom medijev. Prepričan sem, da jih bo odbojka na snegu, ki se po vsem svetu izjemno hitro razvija, navdušila. Vesel sem, da bo tekma potekala pred avstrijsko hišo v Pjongčangu, saj je prav Avstrija ena od gonilnih sil odbojke na snegu,« je dejal predsednik Evropske odbojkarske zveze CEV, Aleksandar Boričić.

 

Odbojka na snegu ima vse več privržencev tudi v Sloveniji, kjer se je prvi turnir odvijal že leta 2011 na Rogli, 4. marca pa bo v Žireh na sporedu še prvo državno prvenstvo doslej. Slednje bo najboljši dvojici v ženski in moški konkurenci popeljalo na evropsko prvenstvo, ki ga bo od 23. do 25. marca gostil avstrijski Wagrain-Kleinarl.

 

Državna prvenstva bodo v letu 2018 sicer potekala že v sedemnajstih evropskih državah, na še višji ravni pa bo odbojko na snegu moč spremljati 10. in 11. marca v Kranjski Gori, kjer bo potekal turnir evropske serije, z uradnim nazivom CEV European Snow Volleyball Tour Kranjska Gora presented by Sberbank. Evropska karavana se bo v Sloveniji sicer ustavila že drugič, saj so najboljši odbojkarice in odbojkarji na Snežni plaži navduševali že lani, ko smo se lahko veselili zmage slovenske dvojice, Tadej Boženk- Danijel Pokeršnik, pri dekletih pa sta bili najuspešnejši Čehinji Anna Dostalova in Michaela Knoblochova.


avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO