Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Boj za polfinale se je vnel

objavljeno dne: 30.01.2018

Mladi odbojkarice in odbojkarji v konkurencu kadetinj in kadetov se v A in B ligah že borijo za uvrstitev v polfinale in na turnirjih za mesta.

V A ligi na vzhodu neporaženi ostajajo le še odbojkarji Maribora SGD Strdina, ki so nanizali štiri zmage, s tremi se lahko pohvalijo Hoče, SIP Šempeter in Panvita Pomgrad imata z dvema oz. eno zmago doslej polovični izkupiček, ŠD Braslovče in Črnuče ACH II na prvo zmago še čakajo.

 

Na zahodu za zdaj prevladujeta dve ekipi, Kostanjevica na Krki in Brezovica, obe s po štirimi zmagami in še brez poraza. Preostale štiri ekipe, KekoOprema Žužemberk, Calcit Volley, Salonit Anhovo in Triglav Kranj so na dosedanjih štirih tekmah po enkrat zmagale in trikrat izgubile, tako da se pravi boj za še dve mesti, ki vodita v polfinale, šele začenja.

 

V B ligah prva mesta za zdaj zasedajo ekipe Fužinar Sij Metal, Fram, Črnuče ACH in Krka, na drugih mestih pa so Korvolley Mislinja, OK Ljutomer, GEN-I Volley in Žirovnica. V B ligah pri kadetinjah so v ospredju ekipe Piran, Logatec, Žirovnica, ŽOK Škofja Loka II, Mozirje, Mežica, ŽOK Kema Puconci in Formis II.

 

Na vzhodu najboljše ekipe igrajo v dveh A ligah. V skupini A prvo mesto z dvema zmagama zasedajo odbojkarice Nove KBM Branik I, ŽOK Sobota in Korvolley A z dvema zmagama in porazoma zasedata drugo oz. tretje mesto, po eno zmago in poraz sta vknjižili ekipi Prevalje in Nova KBM Branik II, Svolley je za zdaj na zadnjem mestu.

 

SIP Šempeter se v skupini B lahko pohvali že s štirimi zmagami, Braslovče so zmagale dvakrat, a imajo tudi dva poraza, po eno zmago in poraz pa so zabeležile igralke Swatyometa Zreč I in Formisa I. VolleybalLjubljana I in Kajuh Šoštanj sta izgubila obe dosedanji srečanji.

 

Na zahodu je v skupini A doslej neporažen če še Vital Ljubljana I, na dobri poti proti uvrstitvi v poflinale je še ŽOK Triglav Kranj I s tremi zmagami in porazom, odbojkarice Calcit Volleyja so po dvakrat zmagale in izgubile, Ankaran Hrvatini je bil v tem krogu prost, sicer pa ima prav tako polovični izplen. ŽOK Šentvid I in Neptun Kanal bosta imela novo priložnost za prvo zmago v naslednjem krogu, 18. februarja.

 

V skupini B na zahodu sta boj za najvišja mesta napovedali ekipi Olimp Ljubljana in Zgornja Gorenjska, ki sta bili v prvih dveh krogih najbolj prepričljivi. ATK Grosuplje imajo eno zmago, a tudi le en poraz, ŽOK Škofja Loka I in Krim Pirnar doors pa bosta v tej skupini, vsaj kot kaže, brez možnosti za napredovanje.  


avtor: OZS
foto: Gregor Čiček
 
 
POŠLJI NOVICO