Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Hočane bo vodil Iztok Kšela

objavljeno dne: 26.01.2018

Odbojkarski klub Hoče, senzacija lanske sezone v prvi državni odbojkarski ligi, se je uspel dogovoriti s priznanim trenerjem, Iztokom Kšelo, da prevzame mesto prve ekipe.

Potem, ko so se Hočani v sezoni 2015/2016 uspeli po 54 letih ponovno uvrstiti v prvo ligo, so lani pod taktirko trenerja Aleša Andloviča zelo uspešno nastopali in osvojili končno četrto mesto v Sloveniji. Hočani pa niso uspešni samo na tekmovalnem področju, temveč so po letu 2012, ko so dobili sodobno športno dvorano, ki je pomenila preskok v razvoju kluba, uspešni tudi pri organizaciji večjih odbojkarskih prireditev. Tako so organizirali turnir reprezentanc z eminentnimi udeleženci, ki krojijo svetovni vrh odbojke (reprezentance Bolgarije, Kanade in Slovenije), prijateljsko tekmo Slovenija – Iran in nenazadnje trenerja v decembru 2017 tudi Derby finalni turnir pokala Slovenije. Gonilna sila vseh teh projektov kluba je Aleš Andlovič, ki s svojo ekipo dela »čudeže«, po vrhu vsega pa je do sedaj kot trener nadvse uspešno vodil prvo ekipo.

 

Zaradi vseh obveznosti in želje po še boljši organiziranosti kluba, je že dalj časa tlela želja po pridobitvi dodatne moči na klopi prve ekipe. In v sklopu te želje, se je Hočanom uspelo dogovoriti s priznanim strokovnjakom Iztokom Kšelo, da bo v nadaljevanju prvenstva vodil prvo člansko ekipo OK Hoče.

 

Iztoka odbojkarski javnosti ni potrebno posebej predstavljati, pa vendarle ne moremo mimo omembe njegovih največjih uspehov. Iztok, ki je svojo otroštvo in mladost preživel v Hočah in ga je nato študij odpeljal v prestolnico, kjer je kasneje ostal, je v svoji karieri uspešno vodil že kar nekaj slovenskih ekip. Na reprezentančnem nivoju pa je potrebno izpostaviti, da je od leta 2006 do 2008 uspešno vodil moško člansko reprezentanco. Z njo se je uvrstil na evropsko prvenstvo v Rusiji in na zaključni turnir evropske lige, kar je do takrat ob še enem sodelovanju Slovenije na prvenstvih stare celine predstavljalo največji uspeh moške reprezentance.  V nadaljevanju je Iztok nadvse uspešno vodil mladinsko reprezentanco Slovenije, ki je leta 2015 osvojila 4. mesto na evropskem prvenstvu na Češkem in Slovaškem. Uspešno pot z to generacijo pa je sklenil z osvojitvijo 7. mesta na svetovnem prvenstvu leta 2016 v Mehiki. V tem trenutku je Iztok selektor zelo nadarjene kadetske reprezentance Slovenije.

 

Z imenovanjem Iztoka Kšele za trenerja prve ekipe so Hočani naredili še en korak k svojim ciljem, da z dobro organiziranostjo dvignejo uspehe kluba še na višji nivo in obdržijo priključek vrhu slovenske odbojke, ter ga v prihodnosti poskušajo tudi osvojiti.


avtor: OK Hoče
foto: OK Hoče
 
 
POŠLJI NOVICO