Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Za uvod v SP z Dominikansko republiko

objavljeno dne: 09.01.2018

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo septembra prvič nastopila na svetovnem prvenstvu. Gostili ga bosta Italija in Bolgarija, znano pa je tudi že, da se bodo naši odbojkarji na uvodnem srečanju pomerili z Dominikansko republiko.

Mednarodna odbojkarska zveza FIVB je objavila razpored prvega dela svetovnega prvenstva v Italiji in Bolgariji. Slovenci, ki bodo igrali v skupini A v Firencah, bodo svoj prvi odbojkarski mundial začeli v sredo, 12. septembra, z obračunom proti Dominikanski republiki. Po dnevu premora našo izbrano vrsto najprej čaka srečanje z Japonsko, ki ga bodo varovanci Slobodana Kovača odigrali v petek, ob 20.30, v soboto, ob 17. uri, pa se bodo pomerili z Belgijo. V nedeljo bo na prvenstvu v skupini A prost dan, sledili bosta še tekmi proti Argentini in Italiji, v ponedeljek in torek, 17. in 18. septembra, ob 20.30 uri.

 

V sedmih dneh bodo naši odbojkarji odigrati kar pet obračunov, v drugi del prvenstva pa jih vodi eno od prvih štirih mest v skupini. Če bodo Slovenci prvi del prvenstva zaključili kot prvi ali tretji v skupini A, bodo drugi del tekmovanja odigrali v Milanu, če bodo v skupini končali kot drugi, jih čaka selitev v Bologno, če pa bodo skupinski del zaključili kot četrti, pa bodo potovali v Sofijo. Med prvim in drugim delom prvenstva bosta ekipam na voljo dva prosta dneva.

 

Uvodni tekmi svetovnega prvenstva bosta v Rimu odigrali Italija in Japonska, v Varni pa Bolgarija in Finska.


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO