Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Tudi Rusi premočan tekmec za Slovence

objavljeno dne: 05.01.2018

Slovenska moška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo, ki ga gosti Anapa, odigrala drugo srečanje. Po včerajšnjem porazu s Poljaki so bili od naših fantov danes uspešnejši še Rusi, ki so slavili s 3:0 (23, 18, 23). Jutri bodo Slovenci igrali proti Cipru.

Rusija: Antonov 14, Babič 5, Gavrilov 6, Fedorov, Dinejkin 7, Enns 4, Gorbulia 1, Kazačenkov, Klimičev 6, Kurbanov 6, Terentev 3, Tolok.

 

Slovenija: Šen, Hafner 1, Novak, Ibrišimović 1, Rozman 4, Možič 16, Bračko, Glinšek 6, Stožir 5, Herodež 1, Ramšak, Založnik 5.

 

Slovenski odbojkarji so drugo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Rusom začeli dobro in so se hitro dokopali do vodstva s 4:2, ki so ga uspeli zadržati še do 7:5, na prvi tehnični odmor pa so se s točko prednosti odpravili gostitelji. Po izenačenju na 9:9 in 10:10 je tekmecem uspela serija treh točk, svoj naskok pa so do drugega tehničnega odmora povečali na pet točk. Z dobro igro v bloku Možiča in Glinška ter prek napadov Herodeža so Slovenci prišli do novega izenačenja, tokrat na 16. točki, Stožir pa je dodal še šesto točko v nizu za vodstvo s 17:16. Slednjega so naši ohranjali do končnice (20:19), nato so z 21:20 povedli Rusi. V napeti in izenačeni končnici je Antonov z dvema napadoma za 24:23 in 25:23 poskrbel za zmago ruske vrste.

 

V podobnem ritmu kot se je končal uvodni, se je začel tudi drugi niz. Ruski odbojkarji so sicer bili v prednosti točke ali dveh, a so jim varovanci Iztoka Kšele ves čas sledili. Potem je tekmecem uspela še ena serija točk, ki jim je prinesla vodstvo z 8:5. Po prekinitvi je sledil nov napad Antonova, še enkrat pa je slovenski blok prebil Gavrilov (10:5). Po treh zaporednih točkah Slovencev, dveh Založnika in ene Hafnerja, se je razlika nekoliko stopila, a so gostitelji s seboj na tehnični odmor vseeno nesli pet točk. Razmerje moči se kljub odmoru na zahtevo Kšele in menjavam v slovenski ekipi ni spremenilo, ruski odbojkarji so celo še nekoliko povečali prednost in se veselili zmage s 25:18.

 

Rusi so takoj na začetku tretjega niza prevzeli pobudo in povedli s 3:0, kasneje še s 6:3, razlika pa se predvsem po zaslugi uspešnih napadov Možiča ni povečala do prve tehnične prekinitve ni povečala. V nadaljevanju so gostitelji dvignili raven igre v bloku in obrambi ter si prek Antonova in Babiča s protinapadi zagotovili vodstvo s 14:9. Kšela je še enkrat izkoristil dvojno menjavo Ramšak-Stožir in Založnik-Hafner, a se je razlika v korist tekmecev le še povečala. Pri vodstvu Rusov z 22:13 je že vse kazalo na gladko zmago, a je slovenski strateg v igro vrnil Hafnerja in Stožirja. Slednji je najprej dobro napadel, nato dvakrat blokiral Dinjekina, svoje pa sta dodala še Možič v napadu in Glinšek v bloku. Slovenci so izničili prednost ruske vrste in kar šest zaključnih žog, a jim popoln preobrat, žal, le ni uspel, saj je bil za konec in za zmago s 25:23 uspešen Kurbanov.  


avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO