Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Mladi odbojkarji v boj za EP

objavljeno dne: 03.01.2018

Slovenski kadetski reprezentanci bosta v tem tednu odigrali kvalifikacije za evropsko prvenstvo in si skušali zagotoviti nastop na prvenstvu stare celine. Fantje se bodo v Anapi pomerili s Poljaki, Rusi in Ciprčani, dekleta pa v Olomoucu čakajo obračuni s Špankami, Islandkami in Čehinjami.

Za uvod v kvalifikacije se bodo slovenski odbojkarji jutri, ob 15.30, pomerili s Poljsko, v petek se bodo fantje (15.30) srečali z Rusi, za konec kvalifikacij pa še s Ciprčani. Tekma bo ob 18. uri. Dekleta bodo prvo tekmo igrala v petek, ob 15. uri, proti Španiji, dan kasneje bodo njihove tekmice Islandke, prav tako ob 15. uri, za konec pa se bodo Slovenke srečale še s Čehinjami, in sicer v nedeljo, ob 18. uri. Prenosov tekem ne bo, bo pa potek srečanj moč spremljati preko točkovanja v živo na spletni strani www.cev.lu.

 

Na evropsko prvenstvo se bodo prvi fantih uvrstili zmagovalci sedmih skupin in tri najboljše drugouvrščene ekipe, pri dekletih pa si bodo nastop na prvenstvu zagotovile zmagovalke osmih skupin in tri najboljše drugouvrščene ekipe.

 

Evropsko prvenstvo za kadete bo od 7. do 15. aprila potekalo na Češkem in Slovaškem, kadetinje pa se bodo za evropski naslov med seboj merile od 13. do 21. aprila v Bolgariji.

 

Seznam moške kadetske reprezentance: Klemen Šen, Urban Hafner, David Novak, Gal Ibrišimović, Črt Rozman, Rok Možič, Rok Bračko, Kaj Glinšek, Luka Stožir, Kristjan Herodež, Vid Ramšak, Tilen Založnik. Selektor: Iztok Kšela.

 

Seznam ženske kadetske reprezentance: Lara Rituper, Zala Špoljarič, Iva Šijanec, Vita Črnila, Neli Goršek, Ela Medved, Katja Banko, Naja Boisa, Tinkara Kavčič, Lorena Lorber Fijok, Manja Jerala, Ana Žigon. Selektor: Boris Klokočovnik.


avtor: OZS
foto: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO