Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Odličen začetek slovenskih odbojkarjev

objavljeno dne: 28.12.2017

V Mariboru se je danes začelo srednjeevropsko prvenstvo za mladinke in mladince, obe izbrani vrsti pa sta prvi dan zaključili zelo dobro, z dvema zmagama. Na dobri poti proti odličju so tudi slovenske kadetinje, ki uspešno nastopajo na turnirju na Madžarskem.

Ženska kadetska reprezentanca je namreč prepričljivo začela prvenstvo v Györu in najprej prišla do zmage nad Hrvaško, od katere so bile Slovenke uspešnejše z 2:1 v nizih (24, 22, - 20). Sledil je še dvoboj z Izraelkami, ki so ga naša dekleta dobila s 25:13, 25:17 in 25:16. Jutri kadetinje čaka še obračun proti Madžarski, zatem pa še tekme za končno razvrstitev. Kot za zdaj kaže se bodo slovenske odbojkarice v Györu borile za najvišja mesta.

 

Slovenske mladinke, ki jih prvič vodi novi selektor Gregor Rozman, so za uvod v prvenstvo, ki poteka v le eni skupini, odigrale srečanje proti Hrvaški in se veselile zmage s 3:0. Prvi in tretji niz so Slovenke dobile na razliko, s 25:23 oz. 28:26, v drugem pa so južne sosede premagale s 25:21. Na večerni tekmi so se naše odbojkarice veselile še zmage nad Madžarsko, in sicer s 25:15, 25:16 in 25:19.  Naša dekleta se bodo v nadaljevanju prvenstva pomerila s Češko, v soboto pa še z Avstrijo in Slovaško.

 

Mladinci, ki prav tako nastopajo v Mariboru, so bili na prvi tekmi dokaj prepričljivo boljši od Izraela. Varovanci Aleša Hribarja so imeli nekaj težav le v prvem nizu, ki so ga dobili v razburljivi končnici, s 37:35, v drugem in tretjem setu pa so slavili brez težav, s 25:15 in 25:21. Na drugi tekmi so se slovenski odbojkarji veselili še zmage nad Slovaško, tudi tokrat s 3:0 (22, 16, 20). Jutri bo izbrana vrsta igrala še proti Madžarski, nato pa se bodo fantje podali v boj za odličja.

 

Moška kadetska reprezentanca na srednjeevropsko prvenstvo ni odpotovala, saj se ekipa v Mariboru oz. v Hočah pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bodo v začetku januarja potekale v Rusiji.

 

Več: https://mevza.volleynet.at/


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO