Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volley - Formula Formis 3:1

objavljeno dne: 21.12.2017

Na drugi polfinalni tekmi Derby finalnega turnirja Pokala Slovenije so bile v zelo zanimivi tekmi uspešnejše igralke Calcit Volleya, ki so s 3:1 premagale Formulo Formis. Tako bomo jutri ob 20. uri spremljali ponovitev lanskega finala med ekipama Nove KBM Branik in Calcit Volley.

Hoče – VŠD Hoče, 400 gledalcev, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Miklošič (Maribor).

 

Calcit Volley: Grudina 20, Mihevc 11, Blažič 4, Igličar 14, Mihalinec 14, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič – libero, Brčić 3, Jerala, Mijoč 8, Pahor 1– libero. Trener: Gregor Rozman.

 

Formula Formis: Pehnec 4, Sešel - libero, Ertl, Vrbanc 11, Tupikina 13, Bavdaž 6, Pajnik – libero, Bukovec, Zdovc Šporer 1, Kotnik 13, Pravdič, Eržen 10, Štern. Trener: Matevž Kamnik.

 

Druga polfinalna tekma med ekipama Calcit Volley in domačo ekipo Formula Formis se je pričela v bučnem navijaškem vzdušju. Domačo ekipo je  skozi celotno srečanje vzpodbujalo 6 bobnarjev, ki so vseskozi dajali krila domači ekipi. Že sam pričetek tekme pa je pokazal, da bomo priča sila zanimivemu in enakovrednemu srečanju. Do prvega tehničnega odmora so si dve točki prednosti priigrale igralke Formisa. Nato sta bili ekipi do rezultata 12:12 poravnani. Po dveh zaporedni blokih Calcita so si  priigrale dve točki prednosti na drugem tehničnem odmoru. Po slabšem sprejemu in napaki v napadu so igralke Calcita povedle 21:17, kar je trenerja Kamnika prisililo, da je zahteval še drugo minuto odmora. Ta je zalegla in po uspešnem servisu in bloku so igralke Formisa na 22 točki ujele nasprotno ekipo. Nato sta obe ekipi zgrešili začetni udarec, v zaključku pa je z dvema uspešnima napadoma Tupikina zaključila niz v korist Formule Formis.

 

V drugem nizu smo spremljali podobno igro na obeh straneh. Obe ekipi sta bili zelo borbeni, tako da smo videli veliko število lepo potez v obrambi. Do prvega tehničnega odmora so igralke Formisa ponovno priigrale dve točki prednosti. Enakovreden boj je bil do rezultata 13:13, nato je sledil blok Calcita in po uspešnem servisu, so na drugi tehnični odmor z dvema točkama prednosti odšle igralke Calcita. V nadaljevanju so z odličnimi servisi in igro v kateri ni bilo napak popolnoma razorožile igralke Formisa in niz gladko zmagale 25:19.

 

Tako kot v prvih dveh, so tudi v tretjem nizu na prvi tehnični odmor s prednostjo dveh točk odšle igralke Formisa. Tretji niz je bil zelo podoben prvemu, s tem, da so v tem nizu igralke Formule Formisa povedle z 20:17, kar je trenerja Rozmana prisililo, da vzame drugo minuto odmora. Po njej pa so z uspešnimi servisi sprva Formis ujele in nato v končnici niza, po zgrešenem napadu Formisa, zmagale 25:23.

 

Posledice tesno izgubljenega niza so bile vidne v igri Formisa. Trener Kamnik je prvo minuto odmora izkoristil že pri rezultatu 2:4. Vendar na žalost domačih navijačev igra ni več bila na nivoju, da bi bili enakovredni ekipi Calcita. Trener Kamnik je poskušal tudi z menjavami, ki pa niso prinesle tako želenega preobrata. Igralke Calcita so vseskozi vodile z več točkami prednosti. Ko se je nakazalo, da bi lahko prišlo do preobrat, so z uspešnimi servisi povzročale težave v domači vrsti. Niz smo zmagale s 25:17 in se veselile uvrstitve v jutrišnji finale.

 

Izjavi po tekmi:

Matevž Kamnik, trener Formula Formis: prvo bi čestital nasprotnicam, ki so zasluženo zmagale. Mislim, da je bil ta drugi polfinalni obračun vsekako dosti bolj zanimiv kot prvi. Čestitati moram tudi svojim igralkam, na trenutke so pokazale karakter. Menim, da je odločil tretji niz, ki smo ga izgubili na razliko in te malenkosti je potrebno popraviti. Res pa je, da nova igralka pri Calcitu daje prednost in verjetno se jih je dalo danes lažje presenetiti, ko še niso popolnoma uigrane, kot bo to v prihodnje.

 

Gregor Rozman, trener Calcit Volley: bi rekel, da komentar tekme skoraj ni potreben. Gledalci, ki so spremljali tekmo so videli dve izenačeni ekipi. Lepa igra z ene in druge strani, prava tekma, kakršna v polfinalu pokala mora biti. Moram reči, da sem ponosen na svojo ekipo, da smo zdržali pritisk ekipe Formisa in s kančkom sreče prevesili tehtnico na svojo stran. Pred to tekmo se z ekipo Nove KBM nisem obremenjeval, ker sem vedel kaj nas čaka v prvi tekmi in sem bil z mislimi le pri Formisu. Zdaj je finale pred nami in tako kot sem že povedal, želim si, da bodo gledalci prišli na svoj račun in naj zmaga boljši.


avtor: OK Hoče
foto: OK Hoče
 
 
POŠLJI NOVICO