Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Američanke premočan nasprotnik

objavljeno dne: 30.05.2008

Ljubljana, 28.5.2008 – S tekmo proti ameriški univerzi iz Kolorada je mladinska reprezentanca zaključila ciklus pripravljalnih tekem. Na parket telovadnice OŠ Kolezija je tokrat proti Američankam stopilo le deset reprezentantk, američanke pa so bile tokrat premočan nasprotnik.
Na zadnji pripravljalni tekmi sta manjkali poškodovana Mihela Planinšec (Nova KBM Maribor) in bolna Mata Jerala (Mladi Jesenice). Trener mladinske reprezentanc Oleg Gorbachov je tekmo začel z udarno postavo, v kateri sta nastopili dve domači igralki OK Vital, Tea Lenarčič na mestu organizatorke igre ter Lea Urbančič na mestu proste igralke. Na blokerskih pozicijah sta tekmo pričeli Sara Hutinki (Nova KBM Maribor) in Tjaša Kikelj (Mladi Jesenice), kot sprejemalki kapetanka Sara Valenčič (Luka Koper) in Ana Skarlovnik (Prevalje), na mestu korektorice pa je tekmo začela Elmina Handanovič (Tabor Ljubljana).
V prvem setu smo videli dober začetek Slovenk, ki pa tempa niso dolgo držale in borbene Američanke so hitro vzpostavile ravnotežje ter prevzele pobudo na igrišču. Prednost je hitro narasla na štiri do pet točk, ki jo izkušenejše Američanke do konca seta niso več izpustile iz rok. Tudi v drugem setu se je zgodba ponovila, v tretjem nizu pa je Gorbachov dal več priložnosti še preostalim igralkam iz klopi, ki pa poteka srečanja niso mogle več obrniti.
Ameriške študentke so še enkrat več pokazale, da se z borbenostjo in pravim pristopom do tekme lahko nadoknadi marsikatero pomankljivost, slovenske mladinke pa so tokrat naletele na premočne nasprotnice. V preteklih pripravljalnih tekmah so odigrale že kar nekaj tekem proti ekipam iz Amerike, ki jim drugače ustrezajo, saj so jih tudi premagovale.
Trener slovenske mladinske reprezentance Oleg Gorbachov je po tekmi dejal: „S to tekmo smo zaključili cikel tekem pred krajšim premorom in nadaljevanjem priprav za julijske dodatne kvalifikacije za EP v Franciji. Pozna se, da so dekleta trenutno obremenjena tudi s šolskimi obveznostmi, kar se pozna tudi na igri. Verjetno nekaj razlogov za poraz tiči tudi v tem, da smo do sedaj proti ameriškim ekipam večinoma zmagovali in so dekleta morda v tekmo vsopila nekoliko preveč sproščeno. Problem je tudi ta, da ko smo enkrat v zaostanku, se ne znamo več vrniti v igro. Drugače pa sem optimističen pred kvalifikacijskimi tekmami. Z Madžarkami imamo dobre izkušnje in jih lahko premagamo, v preostalih dveh tekmah pa se bo najverjetneje odločalo o naši nadaljni usodi in tam bomo iskali svojo priložnost.“
ŠD Vital se je zelo potrudil z organizacijo prijateljske tekme. Vse igralke so obdarovali s spominskimi majicami, bližnja Picerija Julči pa je za polno mero poskrbela z dvema „picama da te kap“. Z veseljem pa lahko poročamo, da nobena od igralk ni utrpela zdravstvenih posledic, kljub zaužitju slastne pice z „nevarnim“ imenom.
avtor: ŠD Vital
foto: Niko Bernard
 
 
POŠLJI NOVICO