Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenke na EP še drugič uspešne

objavljeno dne: 08.11.2017

Slovenske odbojkarice so na evropskem prvenstvu v odbojka sede v Poreču premagale Madžarsko in si zagotovile uvrstitev v nadaljnje tekmovanje in boj za polfinale. Naša dekleta so bila od tekmic boljša prepričljivo, s 3:0 (18, 13, 13).

Evropsko prvenstvo v odbojki sede, Športna dvorana Poreč

 

Madžarska: Juhasz 6, Kovacs, Szabo, Molnar 2, Werkman 10, Szabone Sipos 6, Nebehaj 3, Szabo Z., Szucs 1, Szilagyi 3.

 

Slovenija: Ferjan, Ovčjak, Jeler, Jakin 9, Ocepek 6, Pirih 13, Gošnak 4, Gabršček 10, Vrhovnik, Zbil 6.

 

Slovenske odbojkarice tudi tretje tekme evropskega prvenstva niso začele dobro. Madžarke so namreč z začetnimi udarci Juhaszove, ki je dosegla kar štiri ase, povedle s 6:0 in vodile že z 8:2 in 10:3, po prekinitvi na zahtevo slovenske klopi pa so se v vrstah tekmic pojavile prve napake (6:12). Preobrat je z neubranljivimi servisi prinesla Jasmina Zbil (11:12), po dveh napakah tekmic pa so Slovenke prvič vodile (13:12). Spremljali smo izenačeno nadaljevanje, v katerem sta ekipi izmenično dosegali točke, po asu Bogomire Jakin pa so naša dekleta prvič povedla za dve točki, z 20:18. Ko je na servisno črto prišla Suzana Ocepek in vknjižila kar štiri ase, pa so se naše igralke lahko veselile zmage s 25:18.

 

V drugem nizu je za odtenek boljši začetek uspel Madžarkam, zopet po zaslugi Werkmanove (1:3 in 2:4). Nato sta Gabrščkova in Pirihova z začetnimi udarci in napadi začeli zbirali točke in našo vrsto popeljali v ospredje (9:4), a je varovankam Simona Božiča zatem popustila zbranost, sledile so napake, prednost pa se je skoraj povsem stopila (9:7). Na servis Zbilove si je Nebehajeva privoščila kar tri zaporedne napake, ki so jih Slovenke s pridom izkoristile (14:8). Pirihova je zatem nanizala še štiri točke s servisom za vodstvo z 19:8, s čimer je bil drugi niz že odločen.

 

Dve napaki Madžark in as Jakinove so našim prinesli vodstvo s 3:0 v tretjem nizu, a sta Siposova in Werkmanova zatem zrežirali preobrat (5:7). Madžarke so nazadnje vodile z 8:7, njihov nalet je prekinila Danica Gošnak z napadom, sledile so še točke Pirihove s servisom (12:9). Ko so nasprotnice začele loviti našo vrsto, so v ključnih trenutkih zbrano odigrale Ocepkova, Zbilova in Gabrščkova in vodstvo Slovenk je zopet naraslo na šest točk (17:11). Madžarke so ob tem začele še grešiti in s tem našim dekletom olajšale pot do zmage s 25:13 in s 3:0 v nizih.

 

„Bili smo zelo motivirani. Vedeli smo, kaj nam ta tekma prinaša. Predvsem pa smo si želeli dvigniti v ponedeljek precej načeto samozavest. Mislim, da nam je to dobro uspelo, čeprav smo spet slabo začeli. V nadaljevanju smo strnili vrste, v igri je bilo precej gibanja, krasil nas je dober servis. Bilo je sicer nekaj napak, a so bile posledice dobre igre,“ je dodal Božič, ki se je z enim očesom že ozrl proti jutrišnjem četrtfinalu: “Vemo, da nas čaka zahtevna tekma, a imamo z Nizozemsko dobro bilanco. Od njih smo bili boljši tudi pred dvema letoma, ko smo osvojili bron. Prepričan sem, da nam bo jutri s pomočjo navijačev uspelo. Danes jih je bilo precej, tudi jutri jih pričakujemo veliko.“

 

EP 2017, četrtfinale, četrtek, 9.11.2017

Slovenija – Nizozemska

Madžarska – Ukrajina

 

Polfinale, petek, 10.11.2017

Finska – boljši iz para Madžarska/Ukrajina

Rusija – boljši iz para Slovenija/Nizozemska


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO