Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Največ reprezentantov v italijanskih klubih

objavljeno dne: 27.09.2017

Slovenski reprezentanti so se po EP na Poljskem, ki se je zaključilo v prvih dneh septembra, hitro preselili v svoje klube. Reprezentantke imajo za seboj daljšo sezono, saj so nastopile še na SP do 23 let v Ljubljani. Po osvojenem naslovu svetovnih podprvakinj in le nekaj dneh počitka pa so se svojim klubom priključile tudi one.

Največ reprezentantov bo v letošnji sezoni igralo v italijanski ligi, sicer pa bomo dekleta in fante lahko spremljali še v francoskem, poljskem, nemškem, turškem, češkem in korejskem prvenstvu. V italijanski A1 ligi, ki velja za najmočnejšo ligo na svetu, bo v letošnji sezoni nastopalo kar pet reprezentantov. Tine Urnaut bo branil barve Modene, Klemen Čebulj bo oblekel dres Milana, Tonček Štern ostaja v Veroni, za katero bo po novem igral še Alen Pajenk, Jan Kozamernik pa je postal član Trentina.

 

Na Poljskem bosta igrala Dejan Vinčić in Matej Kök, in sicer za WKS Czarni Radom oz. MKS Bedzin, Alen Šket ostaja pri turškem Fenerbahčeju, Mitja Gasparini pri korejskemu klubu Korean Air Jumbos. Danijel Koncilja se iz Švice seli v Francijo, k Nici, medtem ko bo Žiga Štern igral za tamkajšnji Tours. Gregor Ropret bo v novi sezoni član češkega prvoligaša VK Karlovarsko. V Sloveniji ostajata Jani Kovačič in Matic Videčnik, ki bosta branila barve ACH Volleyja Ljubljana. Sašo Štalekar bo igral za Calcit Volley, Aleš Kök in Urban Toman za Triglav Kranj, Jan Klobučar pa je za zdaj še brez kluba, a se prestopno obdobje še ni izteklo.

 

Pri dekletih bodo od reprezentantk v tujini v prihajajoči sezoni igrale tri odbojkarice. Lana Ščuka bo z Lardinijem Filottranom igrala v italijanskem prvenstvu, Eva Mori se je iz Italije preselila v Francijo, k Beziersu, Saša Planinšec pa bo kariero nadaljevala pri nemškem Dresdnerju. Iza Mlakar, Anita Sobočan, Ela Pintar in Ana Marija Vovk bodo še naprej zastopale Novo KBM Branik, Tina Grudina, Maja Pahor, Katja Mihevc, Urška Igličar in Pia Blažič pa ostajajo v Calcit Volleyju, kamor prihaja tudi Katja Mihalinec. Darja Eržen bo še vsaj eno sezono igrala za Formulo Formis, Veronika Mikl za Kemo Puconci, Sara Đukić in Špela Marušič pa za GEN-I Volley.

 

V tujino se prvič podajajo Jan Kozamernik, Žiga Štern, Matej Kök in Saša Planinšec, sicer pa si v tujini, predvsem v Evropi, kruh služi še lepo število nekdanjih slovenskih reprezentantk in reprezentantov pa tudi drugih slovenskih odbojkaric in odbojkarjev.

 

Velja še omeniti, da selektor moške reprezentance Slobodan Kovač ostaja pri Halkbanku, s katerim je v lanski sezoni osvojil naslov turških prvakov. Njegov pomočnik, Samo Miklavc, bo prvič sedel na klop ženske ekipe. Vodil bo namreč slovenske prvakinje, mariborsko Novo KBM Branik. Selektor ženske izbrane vrste Alessandro Chiappini ostaja na Poljskem in bo v prihajajoči sezoni vodil Trefl Proximy iz Krakova. Njegov pomočnik Gregor Rozman pa je pred letošnjo sezono prevzel Calcit Volley iz Kamnika.

 


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO