Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Težek žreb za slovenske predstavnike

objavljeno dne: 14.06.2017

Na sedežu Evropske odbojkarske zveze CEV so z žrebom določili tekmece v evropskih pokalih za sezono 2017/18, v kateri bodo v Ligi prvakov in pokalu CEV nastopali tudi slovenski predstavniki.

V elitni Ligi prvakov bodo tudi v letošnji sezoni nastopali odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, medtem ko bodo pri ženskah Slovenijo zastopale aktualne državne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branika. Calcit Volleyball se seli v pokal CEV, v katerem bo nastopala tudi moška ekipa Calcit Volleyballa iz Kamnika.

 

ACH Volleyju Ljubljana je žreb v drugem krogu kvalifikacij namenil ekipo OK Mladost Brčko iz Bosne in Hercegovine, s katero se bodo slovenski prvaki najprej pomerili v gosteh, nato pa še na domačem parketu. V primeru, da bodo Ljubljančani uspešni, se bodo za uvrstitev na glavni turnir borili s favoriziranim Lokomotivom iz ruskega Novosibirska. Odbojkarice Nove KBM Branik bodo srečanji drugega kroga kvalifikacij prav tako odigrale proti predstavnicam Bosne in Hercegovine, ekipi ŽOK Bimal-Jedinstvo iz Brčkega. Mariborčanke v morebitnem 3. krogu nato čaka zmagovalec obračuna med izraelskim Hapoelom Kfar Saba in poljskim Developres SkyRes Rzeszow.

 

Tako pri moških kot pri ženskah je v glavni del Lige prvakov, ki se bo s kvalifikacijskimi tekmami drugega kroga začela konec oktobra, že uvrščenih 12 najboljših ekip.

 

V pokalu CEV se bodo odbojkarice Calcit Volleyballa v šestnajstini finala pomerile s poražencem kvalifikacijskega obračuna Lige prvakov med ekipama Minchanka Minsk iz Belorusije in Rocheville Le Cannet iz Francije. V kolikor bodo slovenske podprvakinje uspešne, jih čaka zmagovalec obračuna med ekipama HPH Hameenlinna iz Finske ter poražencem srečanja med madžarskim Linamarjem Bekescsabaijem in italijanskim Imoco Volleyjem iz Conegliana.

 

Slovenske pokalne prvake v šestnajstini finala Pokala CEV čaka obračun s francoskim GFC Ajacciom, v osmini finala pa bodo tekmeci Calcit Volleyballa iz Kamnika zmagovalci dvoboja med švicarskim Volley Amriswilom in poražencem obračuna kvalifikacij Lige prvakov med poljskim Jastrzebskim Wegielom in ciprsko Omonio iz Nicosie oz. črnogorskim Jedinstvom Bemaxom Bijelo polje.

 

V pokalu CEV Challenge slovenski klubi ne bodo nastopili.


avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO