Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Šempetrani bodo nadaljevali v 2. DOL

objavljeno dne: 09.06.2017

Čeprav so si odbojkarji SIP Šempetra v obstanek v 1. DOL zagotovili v dodatnih kvalifikacijah, ko so bili boljši od Go Volleyja, se je vodstvo kluba odločilo, da bodo v novi sezoni tekmovanje nadaljevali v drugoligaški konkurenci. Namesto njih bo v prvi ligi igral prav Go Volley.

Šempetrani so se v 1. DOL vrnili v sezoni 2014/15, ko so v nepozabnih dodatnih kvalifikacijah kot drugouvrščena ekipa 2. DOL premagali Go Volley. V svoji prvi sezoni po vrnitvi v slovensko odbojkarsko elito so osvojili osmo mesto, letos so bili deveti, nato so bili uspešni v dvobojih z Novogoričani, s katerimi so se v minulih dneh dogovorili za zamenjavo mest. SIP Šempeter bo tako v novi sezoni igral v 2. DOL, Go Volley pa v 1. DOL.

 

»Imeli smo željo, da bi tekmovanje nadaljevali med najboljšimi slovenskimi klubi in v tej smeri so tudi potekali pogovori z generalnim pokroviteljem, vendar v finančnih okvirih, v katerih smo bili že do zdaj. Žal so nam pogovori v mesecu maju in začetku junija, ki so v odbojki običajno namenjeni za prestope prinesli to, da so štirje igralci dobili bolj mamljive ponudbe s strani drugih klubov. Tako smo kar naenkrat ostali brez štirih ključnih igralcev, kar je pomenilo, da bi morali dodatno obremeniti proračun. Slovenski trg je tako majhen, da bi morali okrepitve iskati v tujini, kar pa je za nas predrago, zato smo se odločili za zamenjavo mest z Go Volleyjem,« je odločitev pojasnil Sebastjan Cilenšek, predsednik in trener SIP Šempetra.

 

Vsekakor je to novica, ki za navijače kluba ni najbolj obetavna, toda po drugi strani je za sam klub najbolj racionalna. »Zavedamo se, da bo pri navijačih kar nekaj slabe volje zaradi naše odločitve, vendar želimo nadaljevati v mejah normale, brez morebitnih dolgov. Še naprej bomo nadaljevali delo z mladimi, zato smo se na trenerskem mestu okrepili z Draganom Bojinovičem, ki bo vodil drugo ekipo, s katero že dva meseca trdo trenira. Za prihodnost odbojke v Šempetru se zato ni bati, v tem trenutku pa je zamenjava mest z Go Volleyjem najbolj pametna poteza za klub, kajti z glavo skozi zid ne gre. Že trinajsto leto sem v klubu in vem, v kaj bi se lahko spustili, če bi se odločili za drage tuje nakupe,« pojasnjuje Cilenšek.

 

Ne glede na izstop prve članske ekipe in prvoligaške konkurence, je za šempetrsko ekipo še ena odlična sezona, saj so bili v mlajših kategorijah praktično povsod med najboljšimi v Sloveniji. »Da, res je, v kategoriji kadetov smo bili drugi, v kategoriji mladincev pa tretji, in eden osnovnih ciljev kluba je, da bodo v novi sezoni ti igralci dobili priložnost igranja v članski konkurenci. Za podobno pot smo se odločili tudi pred nekaj leti, ko smo prav tako imeli menjavo generacije in se je to pokazalo za dobro. V prihodnji sezoni v 2. DOL verjetno ne bomo mogli računati na prvo ali drugo mesto, pričakujemo pa, da se bomo z igralci, ki bodo ostali in nekaterimi mlajšimi, ki jim jih bomo pridružili, sezono končali med prvimi štirimi,« je še dejal Cilenšek.


avtor: SIP Šempeter
 
 
POŠLJI NOVICO