Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Podeljen tudi drugi komplet naslovov

objavljeno dne: 22.05.2017

Odbojkarice Nove KBM Branika I in odbojkarji KEKOOpreme Žužemberk so novi slovenski prvaki v mali odbojki. Mariborčanke so se veselile tudi zmage v konkurenci kadetinj, mariborski odbojkarji pa so zlato medaljo osvojili tudi pri kadetih.

Na finalu Državnega prvenstva v mali odbojki Skupina HSE v Šoštanju so se po zmagi nad ekipama Formis mala I oz. Salonit Anhovo veselili zlate kolajne. Pri deklicah so veliki finale bolje začele mlade odbojkarice Formisa, ki so prvi niz dobile prepričljivo, s 25:19. V drugem nizu se je razmerje moči na igrišču spremenilo, saj so pobudo prevzele Mariborčanke, ki so slavile s 25:18. Tudi v tretjem nizu so bile igralke Nove KBM Branika I za odtenek boljše in so se na koncu zasluženo veselile zmage s 25:19. Tretje mesto v državnem prvenstvu so osvojile odbojkarice ekipe Braslovče I.

 

Novi državni prvaki v mali odbojki v kategoriji mlajših dečkov so postali odbojkarji KEKOOpreme Žužemberk, ki so v velikem finalu v Šoštanju slavili proti ekipi Salonit Anhovo. Dolenjci so srečanje začeli silovito in si hitro priigrali prednost ter razliko v prvem nizu iz točke v točko le še povečevali ter zmagali s 25:11. Bolj napeto je bilo v drugem nizu, v katerem sta bili ekipi precej izenačeni, a so bili v ključnih trenutkih bolj zbrani Žužemberčani, ki so drugi niz dobili s 25:22 in osvojili zlato odličje. Tretje mesto je pripadlo ekipi Maribor mala.

 

V konkurenci kadetinj smo v velikem finalu spremljali ekipi Mladi Jesenice in Nova KBM Branik I. Na zaključek v Šoštanju so se kot najboljša ekipa uvrstile Jeseničanke, tokrat pa so bile uspešnejše Mariborčanke. Štajerske odbojkarice so finalni obračun dobile prepričljivo, s 3:0 v nizih. V prvem so se veselile zmage s 25:16, v drugem, ki je bil tudi najbolj izenačen, so slavile s 25:22, tretjega pa so dobile s 25:19 in si tako priigrale naslov slovenskih prvakinj. Bronasta medalja je šla v roke ekipi UOK Ljubljana.

 

Veliko bolj napet je bil zadnji finalni obračun v okviru Vseslovenskega odbojkarskega vikenda. Finale kadetov se je namreč zaključilo šele po petih nizih, zmage in naslova državnih prvakov pa so se veselili odbojkarji Maribora. Ti so prvi niz proti ekipi SIP Šempeter izgubili s 25:19, drugega prepričljivo dobili s 25:13, tretji niz pa je šel s 25:17 v roke Savinjčanom. V nadaljevanju so štajerski odbojkarji z zmago s 25:19 poskrbeli za izenačenje in izsilili še peti niz, ki so ga nato dobili s 15:10. Tretje mesto v državnem prvenstvu je pripadlo Hočam.  

 

 

Foto galerije so na ogled na Facebook profilu Odbojkarske zveze Slovenije.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO