Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Žužemberk in Salonit v velikem finalu

objavljeno dne: 16.05.2017

V državnem prvenstvu v mali odbojki SKUPINA HSE smo spremljali zaključne obračune, ki so odločali o tem, kateri ekipi bosta nastopili na velikem finalu v Šoštanju. Najuspešnejši so bili odbojkarji KEKOOpreme Žužemberk in Salonita Anhovo, bron je osvojil Maribor.

Tekma prvouvrščenih:

Maribor mala : KEKOOprema Žužemberk

Tekma obeh prvo uvrščenih ekip iz polfinala se je začela v izenačenem dvoboju do treh četrtin dvoboja, ko so Žužemberčani pokazali zbrano igro brez napak, na mariborski strani pa je rahla nervoza prinesla tehnične napake in nenatančnost. Gostje so bili nevarni v vseh pozicijah, v domači ekipi je izstopal Rok Bračko, ki pa je vsaj v eni poziciji nenevaren.

 

Drugi niz drugih četvork je bil zelo podoben vendar na nekoliko nižjem fizičnem, tehnično-taktičnem nivoju. V vrstah Žužemberka so tudi igralci druge četvorke lepo in močno napadali. Mariborčani so se borili po najboljših močeh, tudi rezervni igralci so odigrali dobro pa kljub temu je bila zmaga gostov dokaj prepričljiva. Končni rezultat 2:0 za Žužemberk, ki je tako postal prvi finalist velikega finala v Šoštanju.

 

Tekma drugouvrščenih:

Calcit Volleyball : Salonit Anhovo

Igralci Salonita so prvi niz ves čas kontrolirali rezultat. Prednost je vse skozi naraščala in prvi niz se je tako končal z rezultatom 25:8. Drugi niz: Zelo izenačen dvoboj, Calcit ves čas rahlo beži. Pobegnejo na 19:14, 22:16 in niz se konča z rezultatom 25:16 za Calcit.

 

Tretji niz:

Pokazalo se je da je trener Calcita zamenjal četvorke in sedaj se je začel pravi boj za “Šoštanj “. Že v uvodu niza je kazalo, da so Salonitovci močnejši. Dobra igra v obrambi, sigurno v napadu. Kamničani so na prvi pogled zelo konkurenčni v višini in tehniki, pa so kljub temu naredili preveč lastnih napak. V končnici niza so na igrišču vladali Primorci.

Končni rezultat 2:1 za Salonit.

 

Repesaž:

Maribor mala: Salonit Anhovo

Odločilna tekma za udeležbo na finalni tekmi. Mariborski trener je postavil na igrišča udarno četvorko. Trenerka Salonita je bila previdna in je odprla z tremi igralci prve ekipe in rezervo, ki jo je takoj po začetku zamenjala. Začel se je boj štirih najboljših v obeh ekipah. Domačini so vse upe polagali na Roka Bračka. Taktično je igra podrejena njegovi vlogi. Gostje imajo v vseh pozicijah dobre napadalce in nekako lažje prihajajo do točk. Na deseti točki sta ekipi še izenačeni, ko pa Mariborčani ne morejo iz težke pozicije, ko je Bračko v drugi liniji. Salonit povede na 15:10. Domači trener poizkuša prekiniti niz z time outom. Mariborčani pozicijo sicer obrnejo vendar delajo preveč lastnih napak in Salonit beži na 19:14, kjer domač trener še drugič poseže po time outu. Sledi borba v končnici, kjer Mariborčani močno pritiskajo in trenerka Salonita uporabi oba time outa, drugega pri 24:23. Mariborčani so imeli v zraku žogo za izenačenje, ki pa je končala le rahlo izza igrišča.

 

Drugi niz:

Glede na videno na prejšnjih tekmah je bilo jasno, da bo Mariborska druga četverka morala odigrati zelo dobro, da bo konkurenčna tehnično zelo dobro usposobljeni četvorki Salonita. Že uvodu so Primorci “potegnili” na 14:6. Mariborčani pa niso obupali se borili do konca. Uspelo jim je doseči 18 točk. Potniki za Šoštanj so bili znani.

Maribor mala: Salonit Anhovo 0:2


 

Tekma za tretje mesto na DP med ekipama Maribor mala in Calcit Volleyball

Pred tekmo ni bilo nobenih skrivnosti. Trenerja sta vedela, česa so fantje sposobni in treba je bilo odigrati svoje najboljše partije. Ni bilo nobenih igric in mešanja postav. Prva proti prvi v prvem nizu. Mariborčani z Bračkom v prvem planu so uspeli držati niz pod kontrolo in so ga dobili z 25:19. Druga četverka Kamnika je bila veliko boljša od mariborske in v nobenem trenutku ni bilo dvoma o zmagi.

Tretji niz pa vse od začetka. Mariborčani ves čas koristijo Bračka na mreži in tako dosegajo točke v seriji. V končnici niza pa se odpre tudi Šumandlu, ki dobro napada ob mreži in Kamničani, že rahlo utrujeni, popuščajo in prepustijo pobudo Mariborčanom, ki mirno pripeljejo tekmo do konca.

Maribor mala: Calcit Volleyball 2:1


 

Končni vrstni red:

1. KEKOOprema Žužemberk

2. Salonit Anhovo

3. Maribor mala

4. Calcit Volleyball


avtor: OK Maribor
foto: OK Maribor
 
 
POŠLJI NOVICO