Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Finale za Formis in Novo KBM Branik

objavljeno dne: 13.05.2017

Finalni turnir Državnega prvenstva v mali odbojki Skupina HSE v organizaciji OK Spodnja Savinjska Šempeter je minil v odličnem vzdušju, ki so ga pripravili starši vseh ekip, prav tako pa smo lahko uživali v vrhunski odbojki, ki so jo prikazale vse sodelujoče igralke.

SIP ŠEMPETER : FORMIS MALA I

1:2 (12:25, 25:13, 16:25)

 

Prva tekma za vstop v finale državnega prvenstva male odbojke v letu 2017 sta trenerja Patricija Klinc Rebernak in Sebastjan Cilenšek začela v naslednjih postavah. Za Formis so v igrišču Taja Granišnik Klanjšek,  Žana Ivana Halužan Sagadin, Žana Godec in kapetanka Naja Šalamun.  Pri SIP Šempetru pa Joana Herodež, Ela Žnidarčič, Anja Rotovnik in Tajda Randl.

 

Ekipa Formis mala 1 je začela zelo silovito in pri prvem odmoru vodile 9:4. Kljub borbi Šempetrank so v takšnem tempo tudi nadaljevale in že pri naslednjem odmoru na zahtevo Cilenška vodile s 15:6. Z učinkovito igro v polju in močnimi napadalnimi udarci so pripeljale prvi niz do konca z rezultatom 25:12.

 

V naslednjem nizu so se po »malo odbojkarsko« zamenjali postavi in tako so v igrišču za SIP Šempeter igrale Neja Vidali, Sarlett Veschambes Štojs, Tia Koren in kapetanka Anja Vovk. Za Formis pa Naja Divjak, Lana Daks, Lana Zupan in Zoja Vočanec. V tem nizu so povedle Šempetranke in do prvega odmora na zahtevo trenerke Formisa s 13:6 predvsem po zaslugi dobre igre v bloku. Rezultatsko je bila igra zelo podobna tisti v prvem nizu le da sta ekipi zamenjali vloge. Tako se je drugi niz končal z rezultatom 25:13 za SIP Šempeter.

 

Tako je prišel na vrsto odločilni tretji niz in oba trenerja sta poslala v igro svoje glavne adute. To so bile pri Formisu  Taja Granišnik Klanjšek,  Žana Ivana Halužan Sagadin, Žana Godec in kapetanka Naja Šalamun pri SIP Šempetru pa Neja Vidali, Scarlett Veschambes Štojs, Tia Koren in Anja Vovk. Priča smo bili izenačeni igri v kateri je zopet prevladoval blok Šempetrank na drugi strani pa dober napad igral Formisa. Ebo ekipi so se izmenjavali v vodstvu in nobeni se ni uspelo odlepiti za več kot eno ali dve točki vse do rezultata 14:14 ko se uspelo ekipi Formisa povesti na 18:14. Izkazalo se je, da je bil to prelomni trenutek te prve polfinalne tekme saj so igralke Formisa držale prednost vse do rezultata 25:16 in se tako kot prve uvrstile v finale.

 

 

Nova KBM Branik I : Braslovče I

2:1 (25:15, 23:25, 25:23)

 

Na drugi tekmi so se pomerile ekipe Nove KBM Branika in Braslovče. Trenerki Urša Skarlovnik in Taja Steblovnik ste v boj poslali naslednji postavi. Za Novo KBM Branik so začele Daša Klajžar, Tinkara Šafarič, Julija Čabo Grubišič in kapetanka Urška Cikač. Pri Braslovčah pa Živa Šalej, Ula Gantar, Alja Strnad in Zoja Kalar.

 

Prvi niz so bolje začele igralke Nove KBM Branika in pri prvem odmoru vodile s 9:4. Braslovčanke se niso predale in so se z borbeno igro približale na 7:10 vendar so bile igralke Nove KBM odločene, da obdržijo prednost do konca niza. Tako so zmagale z rezultatom 25:15.

 

Drugi niz so bolje odprle igralke Nove KBM Branika, ki so povedle s 5:0. Igralke na igrišču v postavi Ana Lukman, Hana Roškar, Ana Košat in Tinkara Kavnik niso popuščale in so se dobro zoperstavile nasprotnik igralkam Braslovč v postavi Tija Šketa Rozman, Anja Puckmeister, Rima Posedel in kapetanka Neža Bednjanič. Uvodna nervoza Braslovčank, ki je trajala do rezultata 5:10 je pričela popuščati in kmalu je bil rezultat izenačen na 13. točki. Braslovčanke vodstva niso več izpustile in pripeljale niz do konca s tesnim rezultatom 25:23.

 

V zadnjem je bila napetost na vrhuncu saj zmagovalke čaka tekma, ki jih še vodi v finale. Obe ekipi sta začeli nervozno in se izmenjavali v vodstvu predvsem po zaslugi napak nasprotne ekipe. Vendar pa jih je ekipa Braslovč naredila preveč in tako je Nova KBM prešla v vodstvo z 9:6, 15:10. Seveda pa ni bilo pričakovati predaje Braslovčank, ki so se zbrale in izenačile na 19. točki. Sledil je ogorčen boj za vsako žogo in na koncu so se zmage veselile igralke Nove KBM Branika z rezultatom 25:23.

 

 

SIP Šempeter : Nova KBM Branik I

1:2 (9:25, 25:11, 16:25)

 

Tekma, ki odloča o drugem potniku na finalno tekmo, ki bo na Dnevih odbojke v Šoštanju je za obe ekipi zelo pomembna. Tako so se jo igralke tudi lotile. Mariborčanke so pričela silovito in kmalu povedle.  Vodstvo so držale skozi celi niz. Semafor je že kazal 13:6 in 20:7. Tako je niz rutinirano pripadel ekipi iz Maribora z rezultatom 25:9.

 

V drugem nizu se je slika zopet po pričakovanju obrnila. Šempetranke so kmalu prišle v vodstvo s 15:4 in tako zmagale drugi niz s 25:11.

 

Tretji niz pomeni uvrstitev v finale. Temu primerno se je niz tudi začel. Borbeno in močno so igrale igralke obeh ekip. Nova KBM je z dobro igro hitro povedla s 5:1 in Cilenšek je moral svoje varovanke poklicati na prvo minuto odmora. Igralke iz Maribora pa niso popustile niti v nadaljevanju. Odlično so obranile vse napade Šempetrank in slavile v tem pomembnem nizu s 25:16 ter se zasluženo uvrstile v finale.

 

 

Tekma za 3. mesto

 

OK Braslovče : SIP Šempeter

2:1 (25:16, 21:25, 25:12)

 

V tekmi za tretje mesto smo spremljali že velikokrat viden derbi Savinjske doline med ekipo iz Braslovč in Šempetra. Obe ekipi sta začeli z udarnima postavama in boj se je začel. V začetku niza so bile v majhni prednosti igralke iz Braslovč, ki pa so jo uspele povišati na 8:5. Po seriji napak Šempetrank pa še na 14:9. Braslovčanke so nadaljevale s svojim ritmom in niz pripeljale do konca z rezultatom 25:19.

 

Drugi niz, ki bi lahko že dal odgovor na vprašanje dobitnika bronaste medalj je v prvi polovici potekal predvsem v pobudi Šempetrank. V drugi polovici pa sta bili ekipi precej izenačeni vendar so Šempetranke ohranile mirne živce in zmagala s 25:21.

 

V odločilnem nizu za bronasto medaljo pa so se zopet srečale igralke iz prvega niza. Braslovčanke so upale na ponovitev rezultata, Šempetranke pa seveda ne. Od začetka niza je kazalo, da bo šel rezultat po poteh prvega niza saj so Braslovčanke začele udarno in že vodile s 7:1. Braslovčanke niso popuščale in so višale vodstvo iz točke v točko. Po vmesnih rezultatih 16:6 in 21:9 so igralke ekipe Braslovče zmagale s 25:12 in tako osvojile končno 3. mesto.

 

 

Vrstni red:

Finalist: Ok FORMIS Mala I

Finalist: Nova KBM Branik I

3. mesto: OK Braslovče

4. mesto: OK SIP Šempeter

 

 

Za najboljše igralke so bile izbrane:

OK FORMIS Mala I: Žana Godec

Nova KBM Branik I: Julija Čabo Grubišič

OK Braslovče: Neža Bednjanič

OK SIP Šempeter: Tajda Randl


avtor: OK Sp. Savinjska Šempeter
foto: OK Sp. Savinjska Šempeter
 
 
POŠLJI NOVICO