Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Epic Sloving Vital - TPV Novo mesto 0:3 (-20, -20, -18)

objavljeno dne: 19.04.2008

Ljubljana, 19. aprila (STA) - Odbojkarice TPV iz Novega mesta so osvojile tretje mesto letošnjega državnega prvenstva, saj so ekipo Epic Sloving Vital premagale tudi na drugi tekmi v Ljubljani. Tudi tokrat so bile boljše s 3:0 (20, 20, 18).
Dvorana GIB, gledalcev 80, sodnika: Gril (Pekre), Seifried (Maribor)
Epic Sloving Vital: Lenarčič 2, Otrin, Medved, Pungartnik 10, Dimec 9, Knap, Ropret, Strahinič 6, Košir 5, Urbančič
TPV Novo mesto: Vardič 4, Pene 9, S. Fabjan 1, K. Vernig, Zdovc 10, Pirher 6, Bramborova 17, Baranašič 1, Milanovič, E. Fabjan 9, Križ.
Polfinale Pokala Slovenije
Polfinale Pokala Slovenije
Novomeške odbojkarice so upravičile vlogo favoritinj in v ne preveč prijateljskem dvoboju (kluba nista v posebej dobrih odnosih zaradi prestopa sester Fabjan iz Ljubljane v Novo mesto) še drugič brez izgubljenega niza premagale Ljubljančanke. Z novo zmago so se v državnem prvenstvu tako povzpele na tretjo stopničko oziroma na eno nižje kot v minuli sezoni, lani so namreč igrale v velikem finalu proti hitovkam iz Nove Gorice. Na drugi strani so Ljubljančanke ponovile lanski uspeh, kar je bilo glede na dosedanjo prikazano igro vseh najboljših tudi za pričakovati, saj so Novogoričanke, Mariborčanke in Novomeščanke vendarle za en razred boljše nasprotnice.
polfinale Pokala Slovenije
polfinale Pokala Slovenije
Novomeščanke, ki so si z zmago zagotovile tudi vnovičen nastop v srednjeevropski ligi, so to dokazale tudi danes, čeprav niso bile ves čas na ravni svoje kakovosti. Prvi niz so sicer nadzorovale od začetka do konca in tekmicam niti v enem trenutku niso prepustile vodstva. Po uvodnem izenačenju na 3:3 je gostjam uspel niz nekaj zaporednih točk in na prvi tehnični odmor so odšle s štirimi točkami naskoka. Po uspešnem bloku Pirherjeve in natančnim ter silovitim napadom Bramborove so Novomeščanke vodstvo še povišale (16:10), nakar so si privoščile nekaj nepotrebnih napak. Ljubljančanke so to spretno izkoristile in se do drugega tehničnega odmora približale na vsega dve točki zaostanka. V končnici so se gostje spet zbrale in prepričljivo s 25:20 osvojile uvodni niz.
polfinale Pokal Slovenije
polfinale Pokal Slovenije
Izid drugega niza je bil povsem enak kot v prvem, le da so izbranke Bojana Verniga tokrat do zmage prišle precej težje. Do vodstva z 8:6 so gostje imele še vse niti v svojih rokah, nakar se je razigral domači blok. Tudi servis domačih igralk je bil veliko bolj nevaren, tako da so vitalovke po delnem izidu 10:3 povedle s kar petimi točkami naskoka (16:11). A le nekaj minut pozneje sta bili ekipi spet izenačeni (18:18). Preobrat je potekal v režiji danes skoraj neustavljive Bramborove - s 17 točkami tudi najboljše posameznice na tekmi -, in Zdovčeve, hitra izguba prednosti pa je gostiteljice povsem vrgel iz tira, tako da so do konca niza osvojila le še dve točki.
V tretjem in hkrati zadnjem nizu je bila igra nekako izenačena do 12. točke. za točko ali dve so vodile sprva ene nato druge, do odločilnega preobrata pa je prišlo sredi niza, ko so Novomeščanke spretno izkoristile izkušenost in večjo izbiro kakovostnejših igralk. V odločilnih trenutkih sta se spet razigrali Zdovčeva in Bramborova, v končnici pa so z lastnimi napakami svoje prispevale še Ljubljančanke, ki jih na pravo pot niso mogli vrniti niti polminutni odmori trenerja Časarja niti številne menjave.
avtor: STA
foto: mb
 
 
POŠLJI NOVICO