Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

TPV Novo mesto-Nova KBM Branik 0:3 (-17,-18,-25)

objavljeno dne: 09.04.2008

Novo mesto, 09. aprila (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branika so v drugi polfinalni tekmi 1. DOL v gosteh premagale TPV Novo mesto s 3:0 (17, 18, 25) in se s skupnim izidom 2:0 v zmagah uvrstile v finale.
Dvorana Marof, gledalcev, 300, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Pevc (Škofja Loka)
TPV Novo mesto: Vardič 8, Pene 5, S. Fabjan, K. Vernig, Zdovc 15, Pirher 2, Bramborova 11, Baranašič, Milanovič, E. Fabjan 9, Križ.
Nova KBM Branik: Guštin 10, Zanova 10, Knuplež 1, Vodopivec, Novosel 7, Ajnihar, Sitar, Kočar 3, Cvetanovič 7, Solomon, Hutinski, De Haes 5.
Odbojkarice obeh ekip so tudi v drugem polfinalnem obračunu pokazale dobro predstavo. Gostiteljice so se Mariborčankam dobro upirale, saj so v prvih dveh nizih držale korak vse do sredine, v zadnjem nizu pa so celo zapravile dve zaključni žogi.
Gostiteljice so v prvih dveh nizih držale priključek s favoriziranimi Mariborčankami do izida 10:10. Nato pa se je obakrat zgodil preobrat. Gostje so prestavile v višjo prestavo in z dobrimi začetnimi udarci ter igro na mreži onemogočile domače odbojkarice, ki so le še nabirale zaostanek.
Najbolj razburljivo je bilo v tretjem nizu, ki so ga domačinke nepričakovano začele z vodstvom 5:0 in 7:3, predvsem po zaslugi razigrane Zdovčeve. Ko je že kazalo, da bodo gostiteljice vendarle imele dovolj moči za vsaj častni niz, pa so Mariborčanke spet pritisnile na plin in izenačile na 16:16.
Toda za razliko od prvih dveh nizov igralke Nove KBM Branika niso takoj "dokončale posla", ampak so domačinkam dovolile vodstvo s 24:22 in jim ponudile dve zaključni žogi za zmago v tretjem nizu. A Novomeščanke tega niso znale izkoristiti, zato so jih Mariborčanke kaznovale in tudi tretji niz odločile v svoj prid.
avtor: STA
foto: mb
 
 
POŠLJI NOVICO