Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik-TPV Novo mesto 3:1 (24,-14,20,21)

objavljeno dne: 05.04.2008

Maribor, 05. aprila (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva v Mariboru premagale TPV Novo mesto in si s tem zagotovile, a je treba reči, da je bila tekma kljub njihovi zmagi 3:1 zelo izenačena.
Dvorana Lukna, gledalcev 220, sodnika: Plešnik in Skudnik (oba Mežica)
Nova KBM Branik: Guštin 9, Zanova 18, Knuplež 3, Vodopivec, Novosel 8, Ajnihar, Sitar, Kočar 7, Cvetanovič 9, Solomon, Hutinski 1, De Haes 6
TPV Novo mesto: Vardič 10, Pene 9, Simona Fabjan, Vernig, Zdovc 12, Pirher 1, Bramborova 13, Baranašič, Milanovič, Erika Fabjan 6, Križ.
Polfinale Pokala Slovenije
Polfinale Pokala Slovenije
Uvodni niz je mineval v zanesljivejši igri gostij, ki so povedle z 11:6, toda v nadaljevanju je prišlo do preobrata, Mariborčanke so zaigrale bolj odločno in si priigrale vodstvo s 14:13. Sledil je nov preobrat in vodstvo Dolenjk s 24:22 in ko je kazalo, da bodo osvojile niz, so gostiteljice z uspešnimi napadi osvojile štiri točke zapored in tudi niz.
V drugem nizu so gledalci spremljali nerazumljivo slabo igro mariborske vrste, ki si je privoščila kopico napak in tudi menjave igralk, za katerimi je posegel trener Mitja Koželj, niso rodile pričakovanih sadov. Ekipa TPV je igrala kot dobro podmazan stroj in niz dobila kar s 25:14.
Tretji niz so spet bolje začele gostje, ki so povedle z 10:7, po polminutnem odmoru trenerja domače ekipe pa je prišlo do zasuka, tako da je bilo ob drugem tehničnem odmoru 16:12 za gostiteljice. Te so začele tudi zanesljiveje izvajati začetne udarce, saj so v tej prvini do sredine drugega niza storile kar trinajst napak. V končnici niza so bile Mariborčanke mirnejših živcev od Novomeščank in z zbrano igro povedle v nizih z 2:1.
Gostiteljicam je spet slabo kazalo v četrtem nizu, v katerem so "pozabile" na blok in Novomeščanke so z odločno igro ob mreži povedle z 12:7. Toda po odličnih začetnih udarcih Guštinove je prednost gostij začela kopneti in ob drugem tehničnem odmoru je bilo že 16:15 za Novo KBM. V izenačeni končnici je spet zrelejšo igro prikazala mariborska vrsta, pri kateri je zadnje tri točke dosegla Zanova.
avtor: STA
foto: mb
 
 
POŠLJI NOVICO