Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V Ljubljani evropski Masters v odbojki na mivki

objavljeno dne: 25.01.2017

Ljubljana bo med 20. in 22. julijem gostila najboljše evropske odbojkarice in odbojkarje na mivki, ki bodo nastopili na turnirju evropskih serij Masters in Satellite. Na Kongresnem trgu se bo med seboj pomerilo po šestnajst moških in ženskih ekip, med katerimi bodo tudi slovenske dvojice.

CEV Masters oz. CEV Satellite turnir bo potekal v terminu, ko smo v središču prestolnice v preteklih treh letih lahko spremljali mednarodni turnir Ljubljana Beach Volley Challenge, sicer pa neposredno pred svetovnim prvenstvom v odbojki na mivki, ki ga bo gostil Dunaj. Ljubljana je bila sicer tudi že zelo blizu soorganizaciji omenjenega svetovnega prvenstva, a je bil finančni vložek za Odbojkarsko zvezo Slovenije za zdaj še prevelik zalogaj.

 

»Odločili smo se, da je čas, da ljubljanski turnir, ki ga je Odbojkarska zveza Slovenije uspešno organizirala zadnja tri leta, nadgradimo. Želimo si namreč še povečati prepoznavnost odbojke na mivki v Sloveniji, predvsem pa našim najboljšim odbojkaricam in odbojkarjem omogočiti, da se na domačih tleh pomerijo z najboljšimi evropskimi ekipami in naberejo pomembne točke na evropski lestvici. Soorganizacija svetovnega prvenstva, ki so nam jo ponudili Avstrijci, je sicer bila naša želja, pogovori so stekli, a v tem trenutku nismo želeli preseči zastavljenih finančnih okvirov,« je uvodoma pojasnil generalni sekretar OZS, Gregor Humerca.

 

Na Kongresnem trgu bo nastopilo po šestnajst moških in ženskih ekip, pri čemer se bodo moški, v okviru turnirja CEV Masters, sicer turnirja najvišje ravni, borili za nagradni sklad v višini 25.000 evrov, odbojkarice pa bodo nastopile v okviru turnirja CEV Satellite z nagradnim skladom 4.000 evrov.

 

»Glede na ugoden termin, ki ga je Evropska odbojkarska zveza že potrdila, se lahko nadejamo, da bodo v Ljubljano prišle nekatere najboljše ekipe z vrha evropske lestvice. Vzporedno z našim turnirjem bo sicer potekal tudi turnir svetovne lige na Poljskem, a je kakovostnih evropskih ekip tako veliko, da bomo na Kongresnem trgu zagotovo lahko spremljali vrhunsko odbojko,« je še dodal Humerca.

 

CEV Masters v Ljubljani bo eden od treh turnirjev evropske serije, preostala dva bosta potekala v Avstriji in Turčiji, evropsko prvenstvo pa bo od 16. do 20. avgusta v Latviji. Na letošnjem koledarju CEV je tudi pet CEV Satellite turnirjev, poleg ljubljanskega bosta dva organizirana na Švedskem, po eden pa v Turčiji in Liechtensteinu.


avtor: OZS
foto: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO