Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Začetek M&M Univerzitetne odbojkarske lige 2016/17

objavljeno dne: 10.11.2016

Uvod v sezono M&M´s UOL je pripadel ženski konkurenci, kjer so najbolje uvrščene v lanskem letu (FF in MF) nastopile že v uvodnih tekmah. Videli smo prvo izenačeno tekmo, kjer so v podaljšani igri slavile igralke FŠ (premagale so igralke PeF), prijetno so nas presenetile igralke ZF, ki so bolj prepričljivo kot FFA in BF ugnale tekmice.

Fakulteta za farmacijo :  Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo  2:0 (25:7, 25:21)
Prva tekma nove sezone ženskega dela tekmovanja je potekala med ekipama Fakultete za farmacijo in Fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Lani četrtouvrščene farmacevtke so prvi niz začele z očitno premočjo z vodstvom za 12 točk, ki so ga nato samo še povečevale in tako brez težav zmagale prvi niz z rezultatom 25:7. Drugi niz je v začetku prinesel izenačeno igro in prednost gradbenic, vendar so jih pri rezultatu 13:13 farmacevtke dohitele in prevzele pobudo. Gradbenice so se borile vse do konca, vendar je bilo napak preveč in tako so izgubile še drugi niz, tokrat s 25:21.

 

Pedagoška fakulteta :  Fakulteta za šport  1:2 (14:25, 25:22, 11:15)
Tekma med ekipama Pedagoške fakultete in Fakultete za šport je postregla s klasičnimi preobrati ženske odbojke. Tekma se je začela izenačeno, a so že pri peti točki difovke prevzele pobudo in strumno odšle zmagi naproti z rezultatom 25:14. Drugi niz se je začel z vodstvom Pedagoške fakultete, ki je prednost ohranjala vse do izenačenja na 18. točki. Vseeno jim je uspelo ohraniti mirno kri in tako je s 25:22 pedagoginjam pripadel drugi niz. Tretji niz je bil v znamenju vodstva ekipe Fakultete za šport, ki pa je po vodstvu 11:4 malček popustila in dopustila nasprotnicam, da so se približale na samo dve točki razlike. Difovkam je tridesetsekundni odmor dobro del in tako so zmagale še odločilni niz z rezultatom 15:11.

 

Biotehniška fakulteta :  Veterinarska fakulteta 2:0 (25:18, 25:7)
Komentar tekme: V prvi tekmi skupine B pri dekletih sta se pomerili ekipi Biotehniške in Veterinarske fakultete. Prvi niz so bolje začele študentke VF, ki so si priigrale 5 točk naskoka. Biotehnologinje so v drugem delu niza zaigrale bolje in so nasprotnice najprej ujele in nato prehitele za zmago v prvem nizu s 25:18. V drugem nizu so nadaljevale v tempu s konca prvega in si hitro priigrale neulovljivo prednost ter slavile z 2:0.

 

Zdravstvena fakulteta: Ekonomska fakulteta : 2:0 (25:7,25:14)
Komentar tekme: Ekipa Zdravstvene fakultete je z odlično igro v uvodnem nizu napovedala, da letos cilja visoko. Na servis Petre Flego so povedle 12:0 in nasprotnice prisilile, da so z minuto odmora preprečile začetni nalet. Kljub bolj zbrani igri v nadaljevanju  kaj več, kot doseženih 7 točk ekipi Ekonomske fakultete ni uspelo zbrati in niz je zasluženo pripadel ekipi ZF. V drugem so se  igralke EF bolje upirale, vendar  so bile Petra Flego, Špela Lazar in Katja Mihalinec ob pomoči ostalih igralk premočne, zato so se igralke ZF veselile gladke zmage.

 

Več na www.unisport.si

 


avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Andrej Peunik
 
 
POŠLJI NOVICO