Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley - Calcit Volleyball 3:2

objavljeno dne: 29.10.2016

Odbojkarji ACH Volleyja so v derbiju 5. kroga 1. DOL po pravi drami in petih odigranih nizih s 3:2 (14, -16, -21, 22, 17) slavili proti ekipi Calcit Volleyball.

Dvorana Tivoli, 29. oktober 2016, gledalcev 150, sodnika: Miklošič (Maribor) in Gril (Limbuš).

 

ACH Volley Ljubljana:   Flajs 8, Slaught 1, Kozamernik 12, Kovačič (L), Purić 7, Satler, Pleško, Jurić, Donik 1, Kumer, Štern 22, Buculjević 2, Armenakis 29.

Calcit Volleyball: Štalekar 11, Ratek 14, Okroglič, Vidmar 15, Brulec 3, Lakner 1, Kotnik 23, Videčnik 5, Konjedic.

 

Ekipi sta srečanje pričeli izenačeno in izmenično osvajali točke. Štern je po dolgi akciji z zvito žogo dosegel 5. točko za zmaje. Ko je za 11. točko dodal še as, so oranžni zmaji prvič povedli za dve točki. Po uspešnem bloku ACH-jevih igralcev v naslednji akciji je gostujoči trener Ribič fante poklical na posvet. To pa ni ustavilo domačih fantov, ki so do drugega tehničnega odmora nanizali nekaj zaporednih točk in si priigrali pet točk prednosti. Sledil je as Armenakisa in še en odmor na zahtevo Kamničanov. V zaključku niza je svoje dodal še kapetan Flajs, blok oranžnih je bil na svojem mestu in niz se je zaključil s 25:14.

 

V drugem nizu je po začetnem izenačenju bila slika na igrišču povsem drugačna. Kamniški odbojkarji so igrali bolj zbrano, Štalekar je s svojimi  začetnimi udarci v težave spravljal sprejemalce oranžnih. Prav tako so domačini grešili v napadu. Trener Kedačič je poskušal s time-outom in menjavo podajalca, a gostje so si priigrali kar devet točk prednosti. V igro se je vrnil Buculjević in še Slaught je zamenjal Flajsa, a situacija na igrišču se ni veliko spremenila in tako je drugi niz osvojil Calcit.

 

Tudi tretji niz so boljše začeli gostje in si priigrali nekaj točk prednosti. Domači so jih vseskozi lovili, a niso uspeli priključiti. Trener domačih je namesto Slaughta priložnost za igro ponudil Doniku, gostje pa so vseskozi držali varno prednost vsaj treh točk. V končnici so se odbojkarji ACH- ja približali na dve točki zaostanka, gostujoči trener pa je zahteval pol minute odmora. V končnici so bili igralci Calcita bolj zbrani in so osvojili niz s štirimi točkami prednosti.

 

Tudi v četrtem nizu so najprej povedli kamniški odbojkarji, a je za izenačenje poskrbel Štern. Oranžni zmaji so izenačili, med igralci pa je bilo prisotne veliko nervoze, svoje pa so doprinesle tudi sporne sodniške odločitve. Ko je na servis prišel Purić, so si domačini priigrali nekaj točk prednosti. Tudi po drugem tehničnem odmoru so vodili za nekaj točk, Kamničani pa se niso predali in izenačili na 22. točki. Niz je z asom zaključil Jan Kozamernik (25:23). 

 

Peti niz je boljše začel ACH Volley, vendar so gostje držali priključek in izenačili na 6. točki. Na menjavo strani igrišča so vendarle v prednosti  odšli domačini. Ko so Kamničani povedli, je domači trener Kedačič fante poklical k sebi. Kamničani so si priigrali prvo zaključno žogo, ki pa so jo oranžni zmaji uspeli ubraniti. Še drugo je z blokom zaustavil Buculjević, Armenakis pa je nato servis poslal v mrežo.

 

Maksim Buculjević, ACH Volley: »Zelo sem zadovoljen in pomembno je, da smo zmagali. Čeprav gre za tekmo prvenstva in se bo šele na koncu odločalo o zmagovalcu, je zelo pomembno da zmagujemo takšne težke tekme. Čestitam svojim fantom, ki se niso predali, prav tako tudi nasprotniku, ki se je dobro boril in reševal praktično nemogoče žoge. Pred nami je zagotovo še veliko tekem proti Calcitu, trenutno pa sem presrečen, da smo zmagali.«


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO