Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Naslov pri deklicah v Maribor

objavljeno dne: 30.05.2016

Žirovnica, 29.05.2016 - Finalni turnir starejših deklic je gostila Dvorana pod Stolom. Že zjutraj ob 9.uri je bilo jasno, da se obeta zanimiv in naporen dan, saj so se začeli zbirati glasni navijači z vsemi mogočimi navijaškimi rekviziti.

V prvi polfinalni tekmi so se domačinke DOORS Bled pomerile z Vitalom Ljubljana. Ljubljančanke so bolje pričele in brez večjih težav osvojile prvi niz. V drugem nizu so se domačinke zbrale in z enako vnemo vrnile Ljubljančankam. Po izenačenju na 1:1 je sledil izenačen tretji niz, ki pa so ga zaradi večje zbranosti v končnici dobile Ljubljančanke. Dobili smo prvega finalista in veliko razočaranje na domači strani.

V drugem polfinalu sta se pomerili ekipi ŽOK Škofja loka in NKBM Maribor. Mariborčanke so bile sicer favoritinje, vendar so Škofjeločanke z borbenostjo in nepopustljivostjo poskrbele, da so se Mariborčanke morale za zmago pošteno potruditi.

V tekmi za tretje mesto so se pomerile  DOORS Bled in ŽOK Škofja loka. Domačinke so veljale za favoritinje, saj so Škofjeločanke v sezoni že večkrat premagale. Vendar se je za domače začelo slabo, naredile so preveč napak. Škofjeločanke so odlično servirale in zasluženo osvojile prvi niz. V drugem nizu so se domačinke zbudile in pokazale da še znajo igrati odbojko. Izenačile so in o bronasti medalji je odločil tie break. Igralke DOORSA so bolje začele in vodile z rezultatom 9:3 potem pa nerazumljivo popustile in tretje mesto so zasluženo osvojile Škofjeločanke.

Sledil je še vrhunec. V finalu sta se pomerili ekipi, ki sta se srečali že na polfinalnem turnirju. Tam so bile boljše Mariborčanke, ampak vsaka tekma se prične znova. V prvem nizu so slavile Vitalovke. Bolje so sevirale in napadale, Mariborčanke pa se v prvem nizu niso znašle. Naredile so več napak in prvi niz izgubile. V drugem in tretjem nizu, so se Mariborčanke zbrale in osvojile dva niza zapored. Ko je že kazalo, da je odpor Vitalovk zlomljen, so te pokazale, da so povsem enakovredne tekmice in izenačile na 2:2. Zopet je o naslovu državnih prvakinj odločal tie break. Pričetek je bil izenačen. Ekipi sta se menjavali v vodstvu. V končnici so Mariborčanke pokazale malenkost več odločnosti in počasi se je tehtnica nagnila v mariborsko korist. Mariborčanke so zasluženo osvojile naslov državnih prvakinj.

Sledila je še podelitev.

Trenerji so izbrali tudi najboljše igralke na posameznih igralnih mestih.

Naj podajalka je postala VESNA POLANEC, naj sprejemalka KATARINA BULC, naj blokerka ANJA KERŽAN, naj igralka turnirja pa LANA ŠUŠTARŠIČ


avtor: Mladi Jesenice
foto: Mladi Jesenice
 
 
POŠLJI NOVICO