Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Naslov državnih prvakinj v Braslovče

objavljeno dne: 30.05.2016

Braslovče, 28.05.2016 - Naslov državnih prvakov v mini odbojki so osvojile deklice iz Braslovče. Drugo mesto so zasedle Vitalovke, tretje pa ekipa DOORS.

Ponovno smo se v Braslovčah zbrali na finalnem turnirju držanega prvenstva v mini odbojki za deklice. Mesto na zaključnem turnirju so si izborile ekipe Vital Ljubljana, DOORS, Luka Koper in Braslovče. Prvo tekmo so izgrale domačinke. Pomerile so se proti ekipi Luke Koper. Že takoj na začetku prvega seta so povedle domačinke in vodstvo skozi set le stopnjevale. Koprčanke niso našle odgovora na napad Braslovčank in prednost je do konca seta močno narasla. Set se je končal z izidom 25:11 za Braslovčanke. V drugem setu so deklice do pete točke igrale zelo enakovredno in izenačeno. Nato pa so veliko samozavesti in borbenosti pokazale domačinke in zasluženo set zmagale z veliko razliko. Ob koncu seta je semafor kazal 25:10 v korist domačink. Velikega finala in borbe za naslov državnih prvakinj so se veselile domačinke.

V drugi tekmi finalnega turnirja sta se borili ekipi Vital Ljubljana in DOORS. Prvi set je bil sprva močno naklonjen igralkam Vitala, ki so povedle kar za 7 točk. Sledil je preobrat in igralke DOORS-a so z borbeno igro dohitele nasprotnice. Vitalovke so se zbrale in strnile svoje vrste ter set dobile z rezultatom 25:19. V drugem setu so vodstvo držale igralke DOORS-a, v drugem delu seta, pa so povedle Vitalovke in prednost le še povečevale. Set se je zaključil v korist Vitala in tako smo dobili še druge velike finalistke.

Tretja tekma je bila tekma za 3. mesto. Med seboj sta se pomerili ekipi DOORS in Luka Koper. V prvem setu so močno povedle igralke DOORS-a, ki so prednost skozi set le še povečevale. Pokazale so več borbenosti v igrišču in tudi v napadu so bile učinkovite. Kot je za kategorijo mini odbojke običajno sta obe ekipi naredili kar nekaj lastnih napak, sodniki pa so zelo strogo sodili druge žoge (»podaje«), zato je bilo tudi teh »napak« zelo veliko. Pri 17 točki so imele igralke DOORS-a nekaj krize in Koprčanke so zaostanek zmanjšale na le 6 točk razlike. Koprčanke so pritisk le stopnjevale, se močno borile v obrambi in se pri 19 točki približale že na dve točki razlike. Igralke DOORS-a so si znekaj odličnimi servisi priigrale nekaj točk prednosti in si v zaključku seta priigrale pomembno prednost. Set so zmagale z rezultatom 25:17. V drugem setu sta ekipi igrale zelo izenačeno do desete točke. Potem pa so z nekaj več sreče na servisu in nekaj učinkovitimi napadi igralke DOORS-a pridobile prednost šestih točk. Prednost so skozi set le še večale in ob koncu slavile z rezultatom  25:15. Tretje mesto je tako pripadlo igralkam DOORS.

Za naslov državnega prvaka so se v zadnji tekmi tega dne pomerili ekipi Vital Ljubljana in Braslovče. V prvem setu so premoč na igrišču pokazale domačinke in set zmagale s 25:9. V drugem setu so bile močnejše nasprotnice deklice iz Vitala, ki so povsem nadigrale igralke iz Braslovč. Set so zmagale in nasprotnice pustile na 11. V tretjem setu sta se med sabo pomerili zelo enakovredni ekipi. Domačinke so ves set vodile za dve ali tri točke. Tekmo so z veliko borbenosti in veliko želje do zmage tudi dobile z rezultatom 25:22. Naslov državnih prvakov se je tako po nekaj letih ponovno vrnil v Braslovče.

Nagrade za najboljše igralke so prejele: Ula Gorjup iz Vitala, Pristavec Lara iz DOORS, Maksič Ana iz Kopra in Rima Posedel iz Braslovč. Gostitelj je podelil tudi nagrade najmlajšim igralkam vsake ekipe, le te so bile; Hutič Tia iz Vitala, Jarkovič Dana iz DOORS, Corel Nina iz Kopra in Živa Donko iz Braslovč.

Gostitelji so uspešen turnir sklenili s piknikom za vse udeležence.


avtor: OK Braslovče
foto: OK Braslovče
 
 
POŠLJI NOVICO