Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Mlade Mariborčanke državne prvakinje

objavljeno dne: 23.05.2016

V organizaciji OK Spodnja Savinjska Šempeter je v soboto, 21. maja 2016 ob odličnem vzdušju v polni dvorani OŠ Šempeter potekal finalni turnir DP v Mali odbojki za deklice. Na zaključni turnir so se poleg Šempeterskega Nekropolisa uvrstile še ekipe Nova KBM Branik I, Sobota I in Formis mala I.

Gledalci so bili priča odlični odbojkarski predstavi, v kateri so vse ekipe dokazale, da so se zasluženo uvrstile na finalni turnir. Največ pa so pokazale mlade Mariborčanke, ki so se  veselile naslova državnih prvakinj.

V prvi polfinalni tekmi so se domačinke pomerile z vrstnicami iz Murske sobote. V prvem nizu, ki sta ga obe ekipi pričeli s prvima postavama, smo bili do rezultata 19:19 priče izredno izenačeni in borbeni igri. V končnici so Šempetranke prevzele rahlo pobudo in set dobile 25:22. V drugem nizu, ki ga je krasila dobra igra v polju, so gostujoče igralke po zaostanku 23:21 izkoristile nekaj zmede v domači vrsti in niz dobile 25:23. V tretjem, odločilnem nizu, so po začetni nervozi Savinjčanke v nadaljevanju zaigrale sproščeno in zmagale 25:17 in se kot prve uvrstile v veliki finale.

Na drugi polfinalni tekmi med ekipama Formis mala I in Nova KBM Branik I, sta se ekipi v prvem nizu do rezultata 18:18 izmenjavali v vodstu, v končnici pa so bankirke prikazale svojo kvaliteto in moč v napadu, ter dobile niz z rezultatom 25:21. V drugem nizu je Mariborska druga postava zanesljivo, z rezultatom 25:14, premagala drugo postavo  kluba iz Rogoze.

V tekmi za tretje mesto med ekipama Formis mala I in Sobota I, je bila na začetku pri obeh ekipah  opazna rahla razočaranost po porazu v polfinalnih tekmah. Prvi niz so zanesljivo, z rezultatom 25:16 dobile igralke Formisa, v drugem pa so bile predvsem zaradi izredne borbenosti boljše igralke 2. postave Sobote in z rezultatom 25:19 izenačile rezultat v nizih na 1:1. V tretjem, odločilnem nizu, ki je odločal o nosilkah bronaste medalje, so po začetnem zaostanku 4:7 igralke iz Murske sobote s svojo borbenostjo in odlično igro v obrambi po izenačenju na 9:9, prešle v vodstvo in se po zmagi 25:15 veselile medalje. 

Ob odličnem vzdušju, ki so ga pripravili navijači obeh ekip, se je pričela finalna tekma. V prvem nizu so igralke prve postave Nove KBM Branik pod taktirko trenerke Urške Skarlovnik zaigrale izredno motivirano in skoraj brez napak, tako da so igralke druge postave domače ekipe osvojile le 6. točk. V želji in upanju domačih zvestih navijačev igralk in trenerja Bena Božiča, da se ponovi scenarij in veliko presenečenje  izpred 14. dni, ko so Savinjčanke na polfinalnem turnirju premagale favorizirano ekipo iz Maribora, se je pričel drugi niz. Mariborčanke presenečenja tokrat niso dovolile. Povedle so 11:6 in 18:12,  domačinke so se z nekoliko boljšo igro približale na 17:20, nato pa naredile nekaj  napak in gostje so dobile niz 25:17 . Tako so se zasluženo veselile  zmage 2:0 in osvojitve naslova državnih prvakinj. 

 

Ob razglasitvi in podelitvi medalj in pokalov, so bile po izboru trenerjev izbrane in nagrajene še najboljše igralke posameznih ekip:

Nova KBM Branik I: Lorena Lorber Fijok

Nekropolis: Maša Božič

Sobota I: Anja Kolmanič

Formis I: Lucija Colnarič,


avtor: OK Spodnja Savinjska
foto: OK Spodnja Savinjska
 
 
POŠLJI NOVICO