Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Znani prvaki UOL

objavljeno dne: 12.05.2016

V četrtek smo videli zadnji obračun v univerzitetni odbojkarski ligi za študijsko leto 2015/16. Znani rek pravi "Zgodovina se ponavlja" tudi tokrat se je. Letošnji prvaki in prvakinje UOL so obranili naslov in znova zasluženo zasedli prvo mesto.

V ženski konkurenci je Filozofska fakulteta slavila proti medicinski, v moški je Fakulteta za strojništvo premagala favorizirano Fakulteto za šport.

 

 

VELIKI FINALE

ŽENSKE

Filozofska fakulteta : Medicinska fakulteta  2:0 (25:17,27:25)

V velikem finalu sta se srečali ekipi, ki sta v rednem delu in razigravanjih prikazali najkakovostnejšo igro. Ekipa FF je nastopila brez Mete Jerala, česar v igri nismo zasledili, saj krasijo FF kvalitetne igralke. Ekipa MF je nastopala s celotno postavo, vendar z malo manj kvalitetnimi igralkami, ki pa so skozi celotno ligo postajale vse boljše. Filozofsko fakulteto je na začetku sledila slaba sreča, saj se je v uvodnem delu prvega niza poškodovala najboljša igralka Natali Pavič (FF). Prej favorizirana FF je s tem izgubila svojo prednost in tako je bilo težje napovedati, katera ekipa bo slavila v najpomembnejši tekmi leta. Po poškodbi Pavičeve je ekipa FF malo zaostala, nato pa na servis Turkove in Kučejeve naredila veliko točkovno razliko in odločila prvi set v svojo prid. V drugem so bolje začele igralke MF, vodile so do sredine niza, nasprotnice pa se niso predale, se vedno vračale po zaostanku in v sami končnici končno povedle. Igralke FF so imele tudi 2 zaključni žogi, vendar so slabše odigrale v napadu ter slabo sprejele servis, kar je ekipa MF izkoristila za možnost izenačenja. Kljub veliki želji in borbenosti jim to ni uspelo, igralke Filozofske fakultete pa so izkoristile tretjo zaključno žogo in ponovno postale prvakinje UOL.

 

MOŠKI

Fakulteta za strojništvo : Fakulteta za šport  2:0 (25:17,25:23)

V finalu sta se srečali najuspešnejši ekipi zadnjega obdobja v moškem delu UOL, saj je v zadnjih petih letih vedno slavila ali FS ali FŠ. Pri Fakulteti za šport se je poškodoval vodja ekipe Blaž Ajlec, ki je tako vodil ekipo s klopi, v prvi postavi ga je nadomestil odlični Sergej Drobnič, pri Fakulteti za strojništvo pa sta standardno ekipo okrepila člana ACH Žiga Donik in Diko Purič. Izenačen začetek so najbolj zaznamovali Drobnič na strani FŠ ter Ratek in Donik na strani FS. Po deseti točki so si strojniki z odličnim serviranjem in močnimi napadi priigrali nekaj točk prednosti, to prednost so nato stopnjevali in brez težav dobili prvi niz s 25:17. Drugačen je bil začetek drugega niza. Na servis Svita Hafnerja so si difovci priigrali štiri točke prednosti, ki pa so jo strojniki izničili, ko je odlično serviral Donik. Nato smo dolgo gledali izenačeno tekmo, strojniki so se nekoliko odlepili, ko je serviral Gal Hafner, rezultat je bil 23:20. V samem zaključku so študenti FŠ izničili dve zaključni žogi strojnikov, tretjo pa je z močnim napadom iz cone 2 v točko spremenil najboljši igralec tekme Žiga Donik. Fakulteta za strojništvo je tako drugič zapored in tretjič v zadnjih petih letih postala prvak Univerzitetne odbojkarske lige.

 

MALI FINALE

ŽENSKE

Fakulteta za farmacijo : Zdravstvena fakulteta  0:2 (21:25,19:25)

Tekma se je začela z nekaj minutnim zamikom, saj je zastoj na cesti upočasnil prihod ene od igralk FFA. Pozen pričetek je očitno bolj zmedel farmacevtke, saj so hitro zaostale z 1:5. Zdravstvena fakulteta je igrala z manj napakami in z je dobrim serviranjem ohranjala točkovno prednost ter dobila prvi niz s 25:21. V drugem nizu smo pričakovali boljšo igro s strani Fakultete za farmacijo, a tokrat enostavno niso bile dovolj razpoložene na sprejemu in v napadu, da bi se resneje upirale motiviranim igralkam Zdravstvene fakultete. Slednje so tako kronale zelo uspešno sezono s tretjim mestom. V celotni sezoni so doživele samo en poraz, v polfinalu, vse ostale tekme pa so odločile v svojo korist in zasluženo so okrog vratu dobile bronaste medalje.

 

MOŠKI

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo: Fakulteta za farmacijo 2:0 (25:21,25:18)

Tekmo so zmagali igralci FKKT, ki so bili bolj uigrani, saj se jim pozna, da trenirajo skupaj in so se za nastop v UOL dobro pripravili. Kljub temu, da so nastopili brez svojega najvišjega igralca in reprezentanta – Saša Štalekarja, so bili boljši od nasprotnikov. V prvem nizu je bil rezultat večino časa izenačen, v drugem pa so bili igralci FKKT boljši v vseh elementih odbojkarske igre in že nekaj točk pred zaključkom je bilo jasno, da se bodo veselili končnega tretjega mesta. Čestitati gre tudi igralcem FFA za borbeno igro.

 

 

Dogajanje na finalu M&M UOL lahko spremljaš tudi na spletni strani www.unisport.si


avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Andrej Peunik in Matej Pušnik
 
 
POŠLJI NOVICO