Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Fužinar ostaja prvoligaš

objavljeno dne: 14.05.2016

Ljubljana, 14. maja (STA) - Odbojkarji Fužinarja Metala ostajajo prvoligaši. V povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev 1. DOL za moške so v Ljubljani proti drugouvrščeni ekipi druge lige Črnučam sicer izgubili z 1:3 (24, -21, 21, 22), a ker so tekmo v Ravnah zmagali s 3:0, ostajajo v elitni konkurenci.

Dvorana Gimnazije Bežigrad, gledalcev 60.
Črnuče: Plahutnik, Ajlec, Novak, Pogorelc, Šmuc, Žavbi, Tepić, Kumer, Hodžič, Zadravec, Mihelčič, Jerončič, Marušič, Ogrizek.
Fužinar Metal: Stravnik, M. Jež, Lednik, Šavc, Ranc, Borko, Tomaž, J. Jež, Maklin, Valentan, Libnik, Tisovnik.

  

Odbojkarji Fužinarja so izpolnili cilj in ostali v prvoligaški druščini. V dveh tekmah so bili boljši od Črnuč, čeprav z igro v Ljubljani niso navdušili. To velja tudi za pristop, po tem, ko so dobili drugi niz in izenačili na 1:1, so namreč povsem popustili, v tretjem nizu tako niso bili kos niti rezervni postavi domače ekipe. V četrtem so tudi sami igrali z rezervisti, a jim to ni pomagalo, da bi preprečili zmago domači ekipi.

Da Ravenčani niso bili pri stvari, tako kot bi morali biti, je pokazal že začetek. Domači so predvsem po zaslugi korektorja Luke Jerončiča, ki je dosegel tudi dva asa in še dve točki v napadu, povedli s 6:1. Toda gosti so se vendarle zbrali, predvsem po zaslugi Jureta Ježa domače ujeli, z asom je na 10:10 izenačil Matej Tomaž. Ko so po točki Petra Šavca povedli s 17:14 in vodili tudi 21:18, je bilo videti, da so stvari prišle na svoje mesto. A ni bilo tako, Jerončič (devet točk v prvem nizu), ki se je pred tem nekoliko spočil na klopi, je spet vzpodbudil soigralce, da so si priigrali zaključno žogo. Prve niso izkoristili, so pa zato drugo z blokom.

Upanje pri Ljubljančanih je tako ostalo, a začetek drugega niza je napovedal, da so gosti uvideli, da je vrag odnesel šalo. Toda njihovo vodstvo po bloku Šavca z 11:5 in 19:14 je bil le preblisk, saj so jih Ljubljančani po asu Jerončiča na 21. točki dohiteli. Nato pa, kot da bi se ustrašili vodstva z 2:0, so naredili štiri zaporedne napake, po katerih je postalo jasno, da ne bodo napredovali v prvo ligo.

Njihov trener Tomi Šmuc je nato v igro poslal rezerviste, ki pa so upravičili nastop. Ves čas tretjega niza so vodili, v zaključku so sicer imeli po vodstvu 24:18 nekaj težav, ki pa niso preprečile njihovega vodstva. V četrtem nizu je tudi gostujoči trener zamenjal nosilce igre, ekipi sta bili bolj enakovredni, toda zaključek je na veselje glasnih navijačev pripadel Črnučam.


avtor: STA
foto: Kalan Aleš
 
 
POŠLJI NOVICO