Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Črnučani in odbojkarji iz Mislinje v finale

objavljeno dne: 09.05.2016

Organizacijo polfinalnega turnirja so tokrat prevzeli Črnučani, ki so s strani sodnikov, trenerjev in igralcev prejeli pohvale za odlično izpeljan turnir. Na turnirju so sodelovale ekipe iz Šempetra, Mislinje, Kranja in Črnuč, vsaka od njih pa je imela bučno podporo tudi na tribunah, tako da je bilo skozi celoten turnir zeloooo glasno.

Črnuče - Mislinja      2:0 (25:12, 25:21)

Na prvi tekmi turnirja, sta se pomerili ekipi Črnuče ACH in Mislinja. Dober začetek domačinov je že v kali zatrl vse poskuse Mislinje, da bi prišla do svoje igre. Začetna postava Črnuč je v prvem nizu serijsko osvajala točke, v napadu pa sta bila za domače odlična Kumer in Valenčič. Tudi v drugem nizu ni prišlo do večjih nihanj pri igri domače ekipe in čeprav je Mislinja nekajkrat zapretila z dobrimi akcijami, je drugi niz, in s tem tudi zmaga, pripadla črnuški ekipi.

 

Triglav - Šempeter    0:2 (18:25, 12:25)

Drugi polfinalni par je brez večjih presenečenj pripadel odbojkarjem Šempetra iz Savinjske doline. Triglav je sicer v prvem nizu z dobro igro hitro povedel in ušel Šempetru za pet točk, toda igra kranjskih odbojkarjev je sredi niza zbledela in pobudo so prevzeli mladi Šempetrani.

S hitrimi napadalnimi akcijami so nadaljevali tudi v drugem nizu, tako da so morali Orli iz Kranja športno čestitati Šempetranom za zmago.

  

Črnuče - Šempeter   2:1 (25:17, 19:25, 15:13)

Dvoboj zmagovalcev prvih dveh tekem in predvsem prikazana igra v prvih dveh tekmah, je obetala dobro in borbeno igro. Prvi niz se je odvijal po notah Črnučanov, saj so z izredno igro bloka in obrambe povsem onesposobili napad ekipe Šempetra, hkrati pa so zaključevali akcije z raznovrstnimi napadi in tako so domačini zanesljivo povedli z 1:0 v nizih. V drugem nizu so se Šempetrani le zbrali in predvsem z dobrimi servisi in s svojo značilno hitro igro dokaj suvereno pripeljali tekmo v tretji niz, katerega so mnogo bolje začeli gostje. Na semaforju je po treh minutah igre kazalo 6:1 za Šempeter in zdelo se je, da je tekma odločena. Toda domača ekipa ni obupala, na krilih kapetana ekipe je zdržala pritisk, se otresla lastnih napak in se uspela v končnici niza, z veliko borbenostjo v polju, približati nasprotniku. Izenačenje na trinajsti točki 3. niza je pomenil napet zaključek dvoboja, katerega pa je odločil nato neprebojen blok Črnučanov in vendar pa je blok Črnučanov, ki so si zasluženo skočili v objem.

  

Triglav - Mislinja       0:2 (22:25, 28:30)

Brez drame, tudi v nadaljevanju turnirja, ni šlo. Mislinja je sicer v četrti tekmi turnirja premagala Triglav z 2:0, a bila v drugem nizu že na robu poraza, ko je zaostajala že s 24:21. Nekoliko bolj željni zmage so igralci Mislinje, predvsem na krilih svojega dobrega bloka, najprej uspeli izenačiti in nato po parih izmenjavah v vodstvu, le uspeli streti odpor  Triglava in tako zasluženo dobili dvoboj ter s tem dodatno tekmo za preboj na finalni turnir.

  

Mislinja - Šempeter   2:1 (19:25, 25:11, 15:4)

Ekipa Šempetra je dobro začela tekmo, vendar je po visokem vodstvu že v končnici prvega niza nekoliko zaspala. Kljub temu zmaga v prvem nizu za Šempeter ni prišla pod vprašaj, vendar pa se je igra Šempetra iz končnice prvega niza še kar nadaljevala, kar so s pridom izkoristili igralci Mislinje, ki so s fanatično borbo v polju prevzeli vajeti v svoje roke in igralcem Šempetra vse do konca tekme niso več pustili, da bi se vrnili s svojo prepoznavno hitro igro. Morda za nekoga presenetljivo, toda povsem zasluženo, je Mislinja tako osvojila drugo mesto na turnirju in si s tem priigrala vstopnico za finale kadetskega DP.

  

Nagrade za najboljše posameznike na turnirju so prejeli:

  •  najkoristnejši igralec turnirja: Žiga Kumer, ČRNUČE ACH
  • najboljši podajalec turnirja: Anže Marovt, ŠEMPETER
  • najboljši napadalec na turnirju: Matevž Pušnik, MISLINJA
  • najboljši bloker na turnirju: Lovro Jakopin, MISLINJA
  • najboljši libero na turnirju: Maj Slobodnjak, ČRNUČE ACH

avtor: OK Črnuče
 
 
POŠLJI NOVICO