Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zadnja tekma v zimskem semestru


objavljeno dne: 25.01.2016

V skupini A ostajajo lanskoletne prvakinje odbojkarice Filozofske fakultete neporažene, prav tako favoritinje skupine B igralke Zdravstvene fakultete. V moški konkurenci vodita v skupini A Fakulteta za strojništvo in v skupini B Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo. S UOL bomo nadaljevali v četrtek, 25.2.2016.

Biotehniška fakulteta  :  Ekonomska fakulteta  2:0 (b.b.)

Ekonomistke niso uspele sestaviti ekipe, tako da so brez boja nove točke zabeležile študentke Biotehniške fakultete.

 

Fakulteta za farmacijo  :  Naravoslovnotehniška fakulteta  2:0 (25:17, 25:8)

Tekma se je začela v prid igralkam Naravoslovnotehniške fakultete, ki so najprej povedle z 9:6. Ta rezultat je povzročil skrbi na strani Fakultete za farmacijo, ki je vzela trideset sekundni odmor. Trenutek za posvet je bil pravi in tako so farmacevtke izenačile na 15:15 ter po preobratu slavile prvi niz z rezultatom 25:17. Zmaga nasprotne ekipe je ekipo NTF popolnoma dotolkla in tako so farmacevtkam poklonile drugi niz s 25:8 ter zmago z 2:0 v nizih.

 

Fakulteta za šport  :  Fakulteta za arhitekturo 2:0 (25:6, 25:13)
Tokratni dvoboj med igralkami Fakultete za arhitekturo in Fakultete za šport pričakovano ni prinesel presenečenja. Skoraj do sredine prvega niza so športnice vodile z rezultatom 11:0, do 25. točke nasprotne ekipe pa je arhitektkam uspelo dobiti 6 točk. Drugi niz je vse do rezultata 17:4 kazalo na podoben točkovni razplet kot v prvem nizu, vendar so se po drugem odmoru arhitektke prebudile in si na koncu priigrale manj skromnih 13 točk.

 

Zdravstvena fakulteta  :  Pedagoška fakulteta 2:1 (25:23, 21:25, 15:13)
Tekma med še neporaženima ekipama v B skupini se  je začela izenačeno in kakovostno. Po vodstvu ekipe PeF v sredini niza so se igralke ZF približale in z dobro igro v napadu ter borbeno v obrambi uspele povesti v zaključku seta (23:21), s čimer so si zasluženo priigrale vodstvo. Ekipa Pedagoške fakultete se kljub temu ni predala, saj ji je uspelo z enako mero vrniti v drugem nizu (po zaostanku so uspele šele v končnici narediti večjo prednost).  V odločilnem nizu sta se ekipi izmenjavali v  vodstvu, vendar občutnejše prednosti ni uspelo narediti nobeni ekipi. Zmaga je na koncu pripadla  igralkam Zdravstvene  fakultete, ki so v imele v svojih vrstah tudi najbolšo igralko dvoboja – Petro Flego!

 

Dogajanje na finalu M&M UOL lahko spremljaš tudi na 

spletni strani www.unisport.si


avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Črt Lipej in Matej Pušnik
 
 
POŠLJI NOVICO