Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - Krka 3:0

objavljeno dne: 09.01.2016

Kamnik, 09. januarja (STA) - Odbojkarji Calcita Volleyballa so v drugi polfinalni tekmi pokala Slovenije v Kamniku s 3:0 (21, 20, 15) premagali Krko. Kamničani se bo v nedeljskem finalu, ki se bo začel ob 19. uri, pomeril z ACH Volleyjem, ki je na prvi tekmi s 3:0 (22, 21, 22) premagal Panvito Pomgrad.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 400, sodnika: Skudnik (Mežica) in Pevc (Škofja Loka).
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 4, T. Štern 7, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan, J. Brulec 6, Lakner 1, Kotnik 10, Ž. Štern 11, Videčnik 2, Konjedic.
Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 4, Vrhovšek, Kosmina 10, U. Erpič, Vesel, Drobnič 6, Pucelj, Bregar 5, Mijatović 4, Klobčar, Turk 9, Plot.

  

Kamničani, ki so lani svoje pokalno tekmovanje končali v četrtfinalu, v katerem so po hudem boju izgubili s poznejšim zmagovalcem ACH Volleyjem, so bili pred drugo polfinalno tekmo zaključnega turnirja v Kamniku proti Krki v vlogi favorita. Toda Kamničani so v zadnjih letih proti ekipi iz Novega mesta v svoji dvorani pogosto imeli težave, zato je bila njihova motivacija na toliko večji ravni. Na drugi strani so krkaši v Kamnik prišli neobremenjeni in z občasnim slovenskim reprezentantom Danetom Mijatovićem, ki je trenutno brez kluba.

Z boljšim servisom so si domači odbojkarji z asom Žige Šterna na začetku tekme priigrali štiri točke prednosti (6:2), vendar so gostje že na šesti točki izid izenačili, nato pa so Kamničani na servis Tončka Šterna krkašem še enkrat pobegnili za štiri točke (12:8). A so se Novomeščani spet vrnili v igro, tudi po zaslugi lastnih napak kamniške ekipe, ki je na drugi tehnični odmor odšla s prednostjo treh točk, s trojnim blokom pa so povedli z 19:15, z blokom Žana Novljana na servis Jureta Laknerja že 23:16. Kamničani so do vodstva z 1:0 v nizih prišli šele po četrti zaključni žogi, ko je Mijatović žogo poslal v avt.

Domači odbojkarji so tudi v drugem nizu nadaljevali z dobrim servisom in blokom, zanje v obrambi ni bilo izgubljene žoge, vendar so se morali za vsako točko zelo potruditi, kajti tudi Novomeščani se niso predali. Po točki Žige Šterna je domača ekipa na prvi tehnični odmor odšla s tremi točkami prednosti, ki so jo zadržali tudi ob drugem, z odlično reakcijo Jana Brulca na mreži pa so povedli z 18:13. Vse upe po preobratu v drugem nizu je Novomeščanom, ki so ob sicer dobrem sprejemu naredili preveč lastnih napak na servisu in v napadu, preprečil Tonček Štern, saj je Calcit prišel do šestih točk prednosti (20:14). Drugi niz se je končal s 16. zgrešenim servisom Krke, ki je igrala brez svojega prvega korektorja Luke Brulca.

Tretji niz se je začel s serijo štirih servisov Jana Brulca, dva od njiju sta bila asa, kar je nekoliko omajalo sicer dober sprejem Novomeščanov, ki je zatajil tudi ob asu Žige Šterna za vodstvo kamniških odbojkarjev s 6:1. Varovanci Marka Brumna so imeli pet točk prednosti tudi ob prvem tehničnem odmoru, do drugega so jo povečali še za točko, čeprav se jim je Krka približala na dve točki zaostanka (7:9). Kamničani so odpor Novomeščanov dokončno zlomili po dobro odigranem prvem tempu Žana Novljana, ko je bil izid na semaforju že neulovljivih 18:10 za Calcit Volleyball. Z asom je tekmo končal Jan Brulec.

"Od prve točke naprej je bil pravi pristop, temu primeren je bil na koncu tudi izid. Dobro je tudi, da se za nedeljski finale nismo preveč iztrošili. Odigrali smo solidno tekmo, v kateri ni bilo nobenih presežkov, v upanju, da bomo v finalu svoji igri še nekaj dodali in morda končno premagali ACH Volley. Mislim, da je po tolikih letih čas, da Ljubljančani sredi Kamnika položijo svoje orožje," je po zmagi Kamničanov dejal njihov prosti igralec Klemen Hribar.

"Borili smo se, česa več nismo bili sposobni. Na servisih smo naredili preveč lastnih napak, vendar je bil to edini način, da bi domačinov onemogočili njihove napade. Tveganje se nam žal ni obrestovalo, na žalost smo igrali tudi brez obeh prvih korektorjev, zato smo morali kombinirati. Zmaga Calcita je bila zaslužena," pa je po porazu Krke dejal Sergej Drobnič, ki je še lani nosil dres Calcita Volleyballa.


avtor: STA
foto: Klemen Brumec
 
 
POŠLJI NOVICO