Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V UOL vse do konca napeto


objavljeno dne: 08.12.2015

V prvih tekmah smo videli izenačeni in do konca negotovi tekmi, ki sta se obe končali v 3 nizih. Slavile so igralke Filozofske fakultete in Medicinske fakultete. V obeh drugih obračunih so bile igralke ekip Pedagoške fakultete in Fakultete za družbene vede boljše in zmagale z 2:0.

SKUPINA A – ŽENSKE

 Filozofska fakulteta :  Veterinarska fakulteta 2 : 1 (26:24, 20:25, 15:7)

Veliko bolje so tekmo začele igralke Veterinarske fakultete, ki so povedle in vodile do petnajste, ko so igralke Filozofske fakultete izenačile in z bolj odločno igro v napadu ta niz zmagale  z minimalno razliko. Tudi v drugem so bolje začele igralke VF, ponovno so jih nasprotnice ujele na 15 .točki, vendar pa so v končnici niza napadale neodločno in zasluženo so slavile igralke Veterinarske fakultete, ki so v tem delu  prikazale odlično igro. V odločilnem nizu so ponovno vodile igralke VF, pri vodstvu 7:6 pa povsem odpovedale, saj so igralke FF na servis Tine Bukovec osvojile devet točk zapored.

 

Biotehniška fakulteta : Medicinska fakulteta 1 : 2 (25:20, 21:25, 14:16)

Igralke Medicinske fakultete so tekmo začele s prednostjo, vendar je nasprotna ekipa izenačila pri rezultatu 6:6 ter jim bila do rezultata 15:13 tesno za petami. Po treh zaporednih točkah so nato prevzele pobudo igralke Biotehniške fakultete, ki so prvi niz dobile s 25:20. V drugem nizu je ekipa BF vodila vse do 21:15, nakar so medicinke z odličnim servisom izenačile na 21:21 in kasneje tudi povedle z 25:21. Tako kot prva dva niza, je tudi tretji potekal v duhu zelo izenačene igre. Kljub začetni prednosti štirih točk Biotehniške fakultete, so igralke MF ponovno izenačile in na koncu tudi slavile s 16:14 ter z zmago 2:1 v nizih.

 

Fakulteta za družbene vede: Ekonomska fakulteta 2 : 0 (25:17, 25:22)

Boj med ekipama s Kardeljeve ploščadi se je začel z boljšo igro na strani ekipe Fakultete za družbene vede. Dekleta so preko celega niza vodile s prednostjo vsaj treh točk. To prednost pa so proti koncu niza še povečale in tako se je ekipa Ekonomske fakultete pri rezultatu 22:14 odločila za prvi trideset sekundni odmor. Ta jim žal ni pomagal in tako so prvi niz izgubile z rezultatom 17:25. Tudi drugi niz je bil v duhu vodstva FDV-ja že od samega začetka, le da so tokrat ekonomistke bolje držale korak z njimi. Vseeno jim preobrat ni uspel in tso izgubile tudi drugi niz z rezultatom 22:25, ter tako prepustile poln izkupiček točk Fakulteti za družbene vede. 

 

SKUPINA B – ŽENSKE

Pedagoška fakulteta :  Fakulteta za socialno delo 2:0 (25:20, 25:18)

Kljub borbeni igri igralk Fakultete za socialno delo je bila kvaliteta na strani ekipe Pedagoške fakultete, ki je vodila skoraj vso  srečanje. Izjema je bil začetek drugega niza, ko so po vodstvu 5:1 igrale manj zbrano in   zaostale 13:11.   Po odlični igri v obrambi so  uspele narediti  serijo sedem točk in tudi v drugem nizu gladko zmagale.

Dogajanje na finalu M&M UOL lahko spremljaš tudi na spletni strani www.unisport.si


avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Črt Lipej
 
 
POŠLJI NOVICO