Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Boji v ženski konkurenci

objavljeno dne: 02.12.2015

Tokrat smo videli izključno nastope v ženski konkurenci. V skupini A so veterinarke, kljub resni poškodbi v svojih zvrsteh premagale Ekonomsko fakulteto. V skupini B smo videli tekmo med lanskimi finalisti Pedagoško fakulteto in Fakulteto za šport, tudi tokrat je bila PeF za ščepec boljša in premagala nasprotnice. Gladko zmago pa so dobile igralke FFA.

SKUPINA A – ŽENSKE

Ekonomska fakulteta :  Veterinarska fakulteta 1:2 (25:17, 22:25, 12:15)
Tekma med Ekonomsko fakulteto in Veterinarsko fakulteto je bila izjemno zanimiva. V prvem nizu je kazalo na zmago ekonomistk, ki so si priigrale prednost in to brez težav ohranile do konca niza za 25:17. V drugem nizu smo bili priča preobratu. VF je, tudi ob pomoči prve letošnje prijavljene navijaške skupine, zaigrala bolje in niz dobila s 25:22. V tretjem nizu je, pri rezultatu 8:5 v korist Veterinarske fakultete, žal prišlo do hujše poškodbe ene od njihovih igralk. K sreči so hitro posredovali reševalci, ki so dekle, takrat že nasmejano, ob aplavzu celotne dvorane odpeljali na urgenco. Po prekinitvi so igralke VF uspele ohraniti majhno prednost in na veselje navijaške skupine so zmagale z 2:1.

 

SKUPINA B – ŽENSKE

Naravoslovnotehniška fakulteta : Fakulteta za socialno delo 1:2 (19:25, 25:23, 6:15)
Čeprav so prvi niz dobile igralke FSD z rezultatom 25:19, je izenačena igra kazala na možen preobrat v drugem nizu in posledično na podaljšek. V drugem nizu je bila razlika med ekipama redko nad tri točke, tokrat v prid igralk NTF-ja. Tako so le-te v drugem nizu premagale nasprotno ekipo z rezultatom 25:23. Vseeno pa je bil tretji niz manj napet, saj so igralke FSD pokazale premoč in na koncu slavile z rezultatom 15:6, ter z 2:1 v nizih.

 

Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za arhitekturo 2:0 (25:13, 25:6)
Tekma med ekipama Fakultete za arhitekturo in Fakultete za farmacijo ni prinesla presenečenja. Tako so farmacevtke v dveh nizih brez velikih težav odpravile nasprotnice. V prvem nizu so najprej povedle z rezultatom 4:0, nato pa so svojo prednost samo še zviševale in tako niz dobile z rezultatom 25:13. Drugi niz je bil še krajši, farmacevtke so ponovno najprej povedle z rezultatom 8:2, nato 16:4, vse do končnega rezultata 25:6, ter si tako pridobile nove tri točke v tekmovanju.

 

Pedagoška fakulteta : Fakulteta za šport 2:0 (25:17, 25:22)
To je bila tekma med lansko drugouvrščenimi in tretjeuvrščenima ekipama Pedagoške fakultete in Fakultete za šport. V prvem nizu so lanske finalistke s PF pokazale premoč in slavile s 25:17. V drugem nizu so po izenačenem začetku pobudo prevzele difovke in povedle za 5 točk. V končnici niza so, po minuti odmora, pedagoginje strnile svoje vrste in z odlično igro v obrambi in premišljenim napadom obrnile potek igre. Igralke FŠ niso več uspele uspešno napadati in tekmo je z 2:0 dobila Pedagoška fakulteta.

 

Dogajanje na finalu M&M UOL lahko spremljaš tudi na spletni strani www.unisport.si


avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Črt Lipej
 
 
POŠLJI NOVICO