Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nastop filozofinj - lanskih prvakinj

objavljeno dne: 24.11.2015

Podobno kot prejšnji teden so se vse tekme končale z 2:0. V ženski skupini A so prvo zmago v svoji prvi tekmi dosegle lanske prvakinje s Filozofske fakultete. Biotehniška fakulteta je svojo drugo zmago dosegla proti FDV. Tekme v moški skupini B so postregle z zmagama FŠ in FKKT proti ekipama FRI in FGG.

SKUPINA A - ŽENSKE

Biotehniška fakulteta :  Fakulteta za družbene vede 2:0 (25:22, 25:15)
Povedle so igralke BF, ki so na uvodnem servisu dosegle 5 zaporednih točk. Igralke FDV  so se zbrale in izenačile na 6. točki, držale stik vse do 18., ko je prednost igralk BF ponovno  narasla na 23:19. Minuta odmora  in bolj zbrana igra v obrambi razmerja na igrišču ni spremenila in 1 niz je zasluženo pripadel igralkam BF. Te so v 2. vodile vseskozi,  pridno večale razliko (17:11, 22:14) in tako dosegle gladko zmago.

 

Filozofska fakulteta :  Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 2:0 (25:22, 25:12)
Lanske zmagovalke (ekipa FF) in njihove današnje nasprotnice  so igrale v popolni postavi. Tekma je bila na visokem nivoju, saj je na igrišču stalo kar 7 prvoligaških igralk. Svojo kvaliteto in premoč so potrdile  lanske prvakinje, ki so vodile vseskozi  in le v končnici 1. niza dovolile, da so se jim nasprotnice približale na točko (21:20), vendar že takoj nato povedle in zmagale s tremi točkami razlike. V drugem je Meta Jerala – podajalka FF svoje napadalke še bolje razigravala in  prednost je hitro naraščala (11:4), zato si je trener ekipe FF lahko privoščil, da je v igro poslal vse igralke, ki so bile na tekmi. Kljub dokaj visokem porazu so tudi igralke FGG zapustile dober vtis in napovedale, da so ponovno (lani 4. v UOL) v igri za visoka mesta.

 

SKUPINA B – MOŠKI

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo :  Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo  2:0 (25:7, 25:20)
V skupini B pri moških sta se v drugi tekmi pomerili ekipi Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo in Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, ki sta v lanskem letu osvojili 5. in 6. mesto. Ekipa FKKT je že na samem začetku prvega niza pokazala premoč, ko je povedla z 8:0 in tako napovedala neizenačen dvoboj, vsaj v prvem nizu. Svojo prednost je v nadaljevanju samo še povečevala in tako so niz zaključili z rezultatom 25:7. Drugi niz se je začel izenačeno, nato pa so pri rezultatu 5:3 zavoljo napak gradbenikov ponovno pridobili vodstvo, ki so ga v rokah držali vse do konca, ko so dobili tudi drugi niz, tokrat z rezultatom 25:20.

 

Fakulteta za šport :  Fakulteta za računalništvo in informatiko  2:0 (25:21, 25:13)
V prvi tekmi večera pri moških sta se pomerili lansko leto tretje uvrščena ekipa Fakultete za šport in ekipa Fakultete za računalništvo in informatiko. Kljub temu, da so si na začetku prvega niza igralci FŠ pridobili visoko razliko, so jih računalničarji ujeli in pri rezultatu 13:13 izenačili. Dalje so celo povedli z rezultatom 17:15, vendar športnikov to ni prestrašilo in so zaporedoma osvojili šest točk ter si tako pridobili prednost pri rezultatu 21:17. Prednost štirih točk so nato držali vse do konca niza, ki se je zaključil z rezultatom 25:21. V drugem nizu so računalničarji popustili, in tako so si športniki kaj kmalu pridobili visoko prednost pri rezultatu 13:3. Ekipa FRI se je nato odločila za trideset sekundni odmor, ki se je izkazal za pravilno odločitev, saj so se povzpeli do rezultata 17:12. Vseeno jim je do konca niza uspelo osvojiti samo še eno točko in tako so tekmo slavili igralci Fakultete za šport.

  

Dogajanje na finalu M&M UOL lahko spremljaš tudi na spletni strani www.unisport.si


avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Črt Lipej
 
 
POŠLJI NOVICO