Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - Mladost Zagreb 3:0 (24, 20, 8)

objavljeno dne: 16.10.2015

Odbojkarice Nove KBM Branika so na svoji drugi tekmi turnirja srednjeevropske lige v dvorani Lukna s 3:0 (24, 20, 8) premagale Mladost Zagreb.
* Dvorana Lukna, gledalcev 180, sodnika: Isajlovic in Petsche (oba Avstrija).


* Nova KBM Branik: Mlakar 20, Blagne 6, Kaučič 6, Pučnik, Sobočan, Ammerman 5, Najdič 2, Vovk, Planinšec 8, Pintar 2, Cvetanović 8, Eržen.


* Mladost Zagreb: Čulo 1, Perić 1, Malević, Cvetnić, Mlinar 13, Božičević, Lukić, Božić 4, Lada, Vrbanc 6, Strunjak 3, Vugec 6.

 

 

Mariborske odbojkarice so z odliko končale turnir. Po zmagi 3:0 v prvi tekmi nad madžarskim Vasasom so z enakim rezultatom ugnale še Mladost Zagreb. V tekmi med Vasasom in Mladostjo so s 3:1 slavile igralke iz Budimpešte.

 

 

Uvodne minute današnje tekme so bolje izkoristile razpoložene gostje, ki so, tudi zaradi blede igre gostiteljic, predvsem prek Lucije Mlinar zlahka dosegale točke. Pri vodstvu Mladosti 12:8 je trener Sebastijan Škorc vzel polminutni odmor, ki pa ni predramil njegovih igralk, ki so ob drugem tehničnem odmoru še vedno zaostajale za štiri točke. Ko je pri vodstvu hrvaške ekipe 20:15 začetne udarce začela izvajati Iza Mlakar in ko je začel delovati še blok, se je tehtnica nagnila na stran Mariborčank, ki so izenačile na 20:20, nato pa povedle za dve točki. Zagrebčankam je ob slabem sprejemu Mariborčank uspel preobrat z vodstvom 23:22, v izenačeni končnici pa so gostiteljice ohranile več zbranosti in osvojile niz.

 

 

V nadaljevanju so mariborske odbojkarice zaigrale veliko bolje in povedle z 9:4, toda nato so se v njihovo igro prikradle napake in prednost je pri 13:13 splahnela. Zatem je začel šepati še sprejem in Zagrebčanke so si priigrale tri točke prednosti. Po drugem tehničnem odmoru so na igrišču spet zagospodarile Mariborčanke, Marina Cvetanović je dosegla nekaj točk zapovrstjo za preobrat z vodstvom 21:17, po katerem je bila gostiteljicam pot do osvojitve drugega niza odprta.

 

 

Mariborska vrsta je v tretjem nizu povsem nadigrala zagrebško, dosegala točke v serijah in po le nekaj minutah igre povedla 13:5. Tudi v nadaljevanju tekme ni popuščala, tako da so gostje osvojile le osem točk.

 

 

"V prvem in drugem nizu je bilo preveč nihanj, šepal je predvsem sprejem, v tretjem pa je bila igra veliko boljša. Smo na začetku sezone, treba bo še piliti nekatere prvine. Zmagi se ne gleda v zobe," je razložil trener mariborskih odbojkaric Sebastijan Škorc. "Imamo mlado ekipo, ki se mora še učiti in kaliti. Z igro deklet v prvem in drugem nizu sem zadovoljen, v tretjem jim je zmanjkalo moči, zato je njihov odpor iz minute v minuto slabel," je pojasnil trener zagrebških odbojkaric Edo Klein.

 

 

Odbojkarice Nove KBM Branika bodo svoj naslednji turnir v srednjeevropski ligi igrale v Poreču. Na svoji prvi tekmi bodo 28. decembra igrale slovenski derbi s Calcitom Ljubljano, dan pozneje pa jih čaka še tekma s Porečem.


avtor: STA
foto: Nova KBM Branik Facebook
 
 
POŠLJI NOVICO