Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Mariborčanke za uvod do prve zmage

objavljeno dne: 14.10.2015

Uvodna tekma prvega turnirja srednjeevropske lige med odbojkaricami Nove KBM Branika in Vasasa iz Budimpešte se je končala z zmago Mariborčank s 3:0 (18, 22, 18). Štajerke so prikazale všečno igro, majico mariborskega kluba pa je po nekaj letih spet oblekla kapetanka reprezentance Marina Cvetanović.

Mariborčanke so bile v vseh prvinah odbojkarske igre boljše od tekmic, čeprav so si privoščile nekaj nihanj in tudi napak. Po tem, ko so brez težav dobile uvodni niz, so drugega začele slabo in dovolile tekmicam, da so jim pobegnile za osem točk (13:5). Toda v nadaljevanju je prišla do veljave kakovostna razlika, Štajerke so niti igre vzele v svoje roke in ob drugem tehničnem odmoru vodile za točko. Točko prednosti so imele tudi pri rezultatu 21:20, v končnici pa so z zbrano igro strle odpor gostij.

 

Tudi v tretjem nizu je domača vrsta narekovala ritem igre, ves čas vodila in si do drugega tehničnega odmora priigrala pet točk prednosti. Gostje se niso predale, zaigrale so bolj zanesljivo in se gostiteljicam približale na dve točki (16:18). Toda v ključnih trenutkih so bankirke spet zaigrale, kot znajo in zmorejo, in tekmicam do konca niza dovolile, da so osvojile le dve točki.

 

"Zadovoljen sem z igro deklet, čeprav ta še ni na pričakovani ravni. Tekmovalna sezona se je šele začela, čaka nas še veliko dela. Zmagali smo zasluženo, upam, da bomo uspešni tudi v tekmi proti Mladosti," je razložil trener Nove KBM Branika Sebastijan Škorc.

 

"Lepo je bilo spet zaigrati v dresu mariborskega kluba in pred mariborskimi navijači. V naši igri je še veliko rezerv, verjamem, da bo iz tekme v tekmo boljša," je pojasnila Marina Cvetanović.


avtor: STA
 
 
POŠLJI NOVICO